VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

Valentinas Naujanis: kazachai, kirgizai, lenkai, baltarusiai Kauno automobilių turguje perka įvairaus brangumo automobilius

Valstybės laikraštis „Lietuvos Aidas“ pristato talentingą vadovą ir trenerį, kuris jau 17 metų vadovauja vienam didžiausių Lietuvoje Kauno automobilių turgui.

Kauno automobilių turguje antradieniais ir šeštadieniais parduodama šimtai automobilių, pardavimo-pirkimo aikštelėje vienu metu pirkėjų laukia per 6000lengvųjų automobilių, apie 280 autovežių.Paminėsiu, daugiausia automobilių perka Rytų Europos piliečiai: kirgizai, kazachai, lenkai, baltarusiai, latviai,estai ir lietuviai, nes Kauno automobilių turguje pigiau galima įsigyti automobilį - kokio tik širdis panorės. Įvairių garsių pasaulio gamintojų automobiliai parduodami, bet dažniausiai perkami kainuojantys nuo 4000 iki 150000 Lt.

Tenka konstatuoti, kad Kauno automobilių turgų, kaip ypatingai tvarkingą ir saugų, žino ir vertina. Kad išsikovotų geriausio turgaus vardą, teko ne vienerius metus dirbti, aukojant laiką ir jėgas.

Kaip teigia Valentinas Naujanis, labiausiai perkami mikroautobusai, sunkvežimiai (ypač „Merssedes-Benz“ markės).

Valentinas Naujanis jau 17 metų yra Kauno miesto automobilių turgaus direktorius, aukštos kultūros ir lengvaibendraujantis su visais, visada suras, patars, ko reikia pirkėjui – nuoširdus, bet reiklus visiems vienodai: ir norintiems parduoti, ir įsigyti automobilį - kartais net kelis iš karto, svarbiausia turėti lėšų, o automobilį iš tūkstančių visada išsirinksi.

Sprendžiant iš padidėjusios automobilių paklausos, ypač antrame šių metų pusmetyje, iš dalies galima teigti, kad Lietuvos ekonomika po truputį atsigauna. Ar ne todėl Kauno miesto automobiliųturguje parduodama ir perkama žymiai daugiau ne tik padėvėtų, bet ir naujų automobilių, negu per praėjusių 2009 metų antrą pusmetį?

Dabar perkant automobilį, visiškai kitaip žiūrima į automobilių techninį stovį, automobilis turi ne tik išoriškai blizgėti, bet labai svarbūs ir techniniai duomenys. Direktorius pastebi, kad Lietuvos gyventojai jau perka tik visapusiškai tvarkingus automobilius.Gal dėlto ir avarijų skaičius Lietuvos keliuose mažėja... Dažniausiai perkami 5-8 metų senumo automobiliai. Žmonės džiaugiasi, nusipirkę geros techninės būklės nebrangius automobilius.

„Lietuvos Aido“ žiniomis, šiandien Valentinas Naujanis - žinomas žmogus Lenkijoje, Kazachstane, Baltarusijoje, taip pat ir mūsų šalyje. Jis kompetentingas ir patyręs vadovas, kurio dėka Kauno automobilių turgus tapo vienu iš geriausių pagal automobilių įvairovę ir pardavimus Lietuvoje.

Regis, administracinis darbas – jo „arkliukas“, bet neskubėkime taip apibūdinti šį žmogų, Valentinas žinomas sporto specialistas. Neabejotinai, administraciniame darbe labai padeda LKKA baigtos studijos.Jis gerai supranta daugelio žmonių finansines problemas, suranda fizinių ir dvasinių jėgų suspėti visur, dar ir pasportuoti, juolab, kad jam yra tekę dirbti treneriu.

Valentinas augo darnioje, doroje, dvasingoje lietuviškoje šeimoje, tik tokios nuostatos suformavo gerą charakterį. Jam tėvas buvo ir liks didžiausiu autoritetu visą gyvenimą. Tėvas, turėdamas kitą specialybę, dirbo vairuotoju, negalėjo dirbti mėgiamo darbo, bet niekuomet nesiskundė, nes kiekvieną darbą manė esant garbingu.

Direktorius didžiuojasi savo sportiška šeima: žmona Rasa, dukra Patricija, sūnumi Luku.

Pabaigai direktorius paminėjo, kad visada ieško naujų, tobulesnių kelių, parenkant vadovus – labai svarbu, kad atsiskleistų tikrosios žmogaus savybės, jo lūkesčiai, tikslai. Pirmiausia žmogus turi neprarasti vilties augti pareigose. Bet svarbiau už viską - suprasti, ko žmogus nori - ar tik dirbti ir užsidirbti, ar augti, įgyti naujų įgūdžių, vystyti kompetenciją ir tapti vertu pagarbos vadovu. Juk iš karto nesimato, ką žmogus sugeba, viskas atsiskleidžia tik gerokai vėliau, kaip sakoma, priimi žmogų pagal išvaizdą, o išleidi jau pagal protą. Todėl klausiame žmogaus: kokios jo vertybės, kokie principai, idealai? Kaip jis vertina kitus? Ar supranta tikruosius poreikius? Juk tikrieji poreikiai ir yra tai, kas užtikrina tavo gyvenimą. Visi nori gerai gyventi, tai natūralu, bet pinigus reikia užsidirbti, ojei nori užsidirbti, reikia mokytis, reikia turėti gerą tarnybą. Mokslas gali patenkinti tikruosius poreikius. Labai svarbu, kad žmogus tai suprastų. Mūsų užduotis tai atskleisti. Labai svarbi vadovo kompetencija... 

Dar labai svarbu suvokti, kad žmogui niekada nebus gana pinigų. Kiek turės, tiek ir išleis. Ne tas žmogus yra laimingas, kuris turi daug pinigų, bet tas, kurių jų pakanka. Svarbiausia žmogui yra suprasti, ko jis nori, koks yra jo tikrasis pašaukimas. Mano kaip žmogaus niša - Kauno miesto automobilių turgus. Mano tikslai ir norai yra dirbti, duoti naudą kitiems. Pasirinkimas kaip vertybė yra labai svarbus, nes nieko nėra svarbiau už tinkamą pasirinkimą. Reikia adekvačiai suvokti situaciją, okad ją suvoktum, reikia gebėti įsiklausyti, ką sako kiti. Gebėti klausyti yra labai daug. Tai vienas iš sėkmės garantų mano darbe. Kitas labai svarbus dalykas yra mokėti tinkamai pasakyti, nes žmogus pirmiausia girdi ne tai, ką tu jam sakai, bet kaip tu jam sakai. Ir tik išėjęs jis pradeda galvoti, ką tu jam sakei. Jeigu nemokėsi žmogui pasakyti, tai jis nelabai klausys, ką tu jam sakai. Reikia išmokti kalbėti su žmogumi, klausyti žmogaus.

Savivarčių nuoma

Atgal