VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

08 26. Vilniuje aptartas Lietuvos ir Lenkijos geležinkelių įmonių bendradarbiavimas

Vilniuje viešėjusi Lenkijos geležinkelių bendrovės PKP S. A. delegacija su Lietuvos kolegomis aptarė "Rail Baltica" projekto situaciją ir tolesnius linijos vystymo planus.
"Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius Stasys Dailydka ir PKP S. A. vadovas Jakubas Karnovskis (Jakub Karnowski) taip pat kalbėjosi apie bendradarbiavimo galimybes vystant keleivių ir krovinių pervežimų srityje.
"Tikimės, kad šis vizitas ir jo metu pasirašytas Bendras pareiškimas leis intensyviau bendrauti specialistų lygmenyje ir rengti daugiau dvišalių vadovų pasitarimų. Lenkija mums yra ypač svarbi partnerė, todėl glaudesnis bendradarbiavimas leistų ateityje padidinti krovinių vežimo srautus, bendradarbiauti logistikos srityje, gerinti konteinerinius pervežimus ir susigrąžinti keleivius maršrutui tarp Lenkijos ir Lietuvos", - sako S. Dailydka.
Pirmąjį šių metų pusmetį tarp Lietuvos ir Lenkijos pervežta beveik 108 tūkst. tonų krovinių. Didžiąją dalį jų, 73 tūkst. tonų, sudarė medienos eksportas iš Lietuvos į Lenkiją. Atsižvelgus į tai, kad šiuo metu automobilių keliais Lenkijos ir Lietuvos sieną kerta apie 20 mln. tonų krovinių ir 2-3 mln. keleivių per metus, tikimasi, kad "Rail Baltica" projektas leis dalį šių apimčių vežti geležinkeliais.
Ruože nuo Lenkijos-Lietuvos valstybių sienos iki Kauno jau yra atlikta daugiau nei 97 proc. "Rail Baltica" darbų.

Atgal