VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

Tamsiu paros metu bus tikrinama transporto priemonių techninė būklė

Beveik dvi savaites, iki lapkričio 28-osios, šalies keliuose vyks prevencinė akcija, kurios metu bus tikrinama transporto priemonių techninė būklė. Patikrinimai vyks tamsiu paros metu po 17 val.

Lengvuosius automobilius bei keleivines ir krovinines transporto priemones prevenciškai tikrins Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos (VKTI) pareigūnai kartu su Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnais ir techninės apžiūros kontrolieriais.

Šių patikrinimų metu, naudojant specialią techninei būklei tikrinti skirtą įrangą (mobilų stabdžių stendą, žibintų patikros prietaisus, dūmomačius ir kt.), bus tikrinama transporto priemonių stabdžių sistema ir jos komponentai, vairavimo sistema, ratai ir padangos, apšvietimo ir signalizacijos, pakabos, tachografų, greičio ribojamieji prietaisai ir išmetimo sistema.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas apšvietimo prietaisams, siekiant, kad transporto priemonėse būtų naudojami tik transporto priemonės gamintojo numatyti šviesos šaltiniai, o ne neleistini perdirbimai, kai vietoj kaitrinės lemputės įrengiami dujų išlydžio šviesos šaltiniai.

Kokybę ir kainą atitinkančių padangų savo transporto priemonei galite įsigyti čia - https://beriva.lt/lt/padangos

Atgal