VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Transportas

04 25. Nacionaliniame KET egzamine dalyviai klydo kas antrame klausime

Spręsdami Nacionalinio kelių eismo taisyklių (KET) egzaminą dalyviai klydo kas antrame klausime, vidutiniškai buvo padaroma po 10 klaidų. Iš daugiau nei 2 tūkst. egzaminuotųjų tik keturi sugebėjo teisingai atsakyti į visus 20 klausimų.
Vis tik, tai - geresnis rezultatas nei pernai, kai nebuvo nė vieno nesuklydusio dalyvio, o vidutiniškai buvo padaroma po 13 klaidų, skelbia egzaminą surengusi didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas", trečiadienį apdovanojusi 20 geriausiai užduotis atlikusių egzamino dalyvių.
Keturis iš penkių vaizdo klausimų dalyviai įveikė nesudėtingai, tačiau viename jų suklydo absoliuti dauguma (88 proc.) dalyvių.
Dažnas dalyvis neteisingai sprendė praktinę situaciją reguliuojamoje sankryžoje, kurioje įrengtas šviesoforas su papildoma žalia rodykle. "Tai išryškino dažną klaidą keliuose, kai vairuotojai net ir reguliuojamosiose sankryžose mano, jog turi vadovautis dešinės rankos taisykle", - teigė egzamino iniciatoriaus, "Lietuvos draudimo" Gyventojų draudimo vadovas Andrius Gimbickas.
Jis pridūrė, kad šiemet dalyviams atsakyti į klausimus vidutiniškai prireikė 25 minučių, praėjusiais metais jie užtruko beveik dvigubai trumpiau - 13 minučių.
Pasak A. Gimbicko, dalyviai taip pat dažnai klupo ties klausimu, ką žymi horizontaliojo ženklinimo plati ištisinė linija. Į šį klausimą teisingai ir pilnai atsakė vos 15 proc. egzamino dalyvių.
Geriausiai egzamine dalyviams sekėsi atsakyti į klausimą apie tai, iš kurios eismo juostos leidžiama išsukti važiuojant žiedinėje sankryžoje. Į jį teisingai atsakė net 89 proc. egzamino dalyvių.
Retai klydo dalyviai ir klausime apie vairavimo kultūrą - dauguma jų žino, kad vienoje iš eismo juostų dėl vykdomų kelio darbų ar kitų priežasčių ribojant eismą, pagrindiniu keliu riedantis automobilis privalo leisti vienai transporto priemonei persirikiuoti į jo užimamą eismo juostą. Šią situaciją teisingai išsprendė net 75 proc. egzamino dalyvių.
Šiemet penkiuose didžiuosiuose miestuose gyvai laikyti egzaminą atėjo apie 150 dalyvių, o internete per egzaminui skirtą pusvalandį savo žinias pasitikrino beveik 2000 gyventojų.

Atgal