VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

12 03. Į Seimo komisiją atvyko generalinis prokuroras D. Valys

Pirmadienį posėdžiauja laikinoji tyrimo komisija, kuri spręs, ar leisti Seimo narius "darbiečius" Vytautą Gapšį, Viktorą Uspaskichą ir Vitaliją Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.

Į komisijos narių klausimus atsakinėja į Seimą atvykęs generalinis prokuroras Darius Valys. Informaciją taip pat pateiks Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą tiriantis prokuroras Saulius Verseckas.

Lapkričio 27 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės. Tyrimo komisijoje dirba 13 Seimo narių. Komisijos pirmininku paskirtas "tvarkietis" Andrius Mazuronis, pirmininko pavaduotoju - Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas.

Seimo sudaryta komisija turės atlikti tyrimą iki šių metų gruodžio 21 d.

Praėjusią savaitę generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis iš Seimo tribūnos paprašė panaikinti trijų į Seimą išrinktų parlamentarų - V. Uspaskicho, V. Vonžutaitės ir V. Gapšio teisinę neliečiamybę, primena ELTA.

Generaliniam prokurorui kreiptis į Seimą pavedė Darbo partijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas, patenkinęs prokurorų prašymą.

Jeigu Seimas nesutiktų panaikinti trijų parlamentarų teisinio imuniteto, byla būtų nutraukta.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Atgal