VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

03.08. „MG Baltik“ byloje liudija I. Šimonytė

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje penktadienį Vilniaus apygardos teisme apklausta parlamentarė Ingrida Šimonytė. Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojos pareigas 2015 metais ėjusi konservatorių į prezidentus keliama politikė liudijo apie banko registruotą siūlymą keisti Vartojimo kredito įstatymą.

Ingrida Šimonytė

I. Šimonytė penktadienį teisme sakė dirbdama Lietuvos banke pastebėjusi, kad daugėja žmonių, negalinčių atiduoti pasiimtų greitųjų kreditų. Pasak jos, žmonės ėmė naujus kreditus, kad galėtų atiduoti anksčiau paimtus. Todėl, sakė I. Šimonytė, žmonės prasiskolindavo.

Politikė pabrėžė, kad dėl to ir buvo parengtas ir Finansų ministerijai perduotas Vartojimo kredito įstatymo pakeitimas.

„Mūsų pareiga buvo įspėti politikus apie vykstančius procesus ir pasiūlyti pataisas“, - sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, buvo galima jausti spaudimą, kad siūlomos pataisos nebūtų patvirtintos ir griežtesnė greituosius kreditus reglamentuojanti tvarka nebūtų įteisinta.

I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad Lietuvos banko pasiūlytų Vartojimo kredito įstatymo pataisų esminė nuostata buvo pareiga kredito davėjui įsitikinti, kad klientas sugebės grąžinti paskolą.

„Tai buvo principinė nuostata“, - teisme sakė I. Šimonytė.

Vienas kaltinamųjų byloje, buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, įtarimas, kad tuometiniam parlamentarui Šarūnui Gustainiui perdavė Vartojimo kredito įstatymo pataisas ir siekė, kad pakeitimai būtų priimti.

Atgal