VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

09.26. Jaunimo organizacijos stiprins piliečių kovą su korupcija

Antradienį Vilniuje vyks jaunimo organizacijų rengiama akcija "#Tikiu skaidria Lietuva”, kurios metu specialiu detektoriumi bus tikrinamas miestiečių ir politikų pasitikėjimo savo jėgomis lygis. Akcija siekiama parodyti, kad be pasitikėjimo nebus ir skaidrios Lietuvos. 


Specialus tikėjimo detektorius, kuris akimirksniu pateikia atsakymą, ar žmogus tiki savo jėgomis kovoje su korupcija, keliaus per centrines Vilniaus vietas - akcija prasidės vidurdienį Vinco Kudirkos aikštėje, kur pasitikėjimo lygį bus siūloma pasitikrinti Vyriausybės nariams ir centre įsikūrusių biurų darbuotojams.

Vėliau savo gebėjimais kovoti su korupcija įsitikinti galės visi miestiečiai Gedimino prospekte, šalia rekonstruojamos Lukiškių aikštės.

Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Mantas Zakarka tikisi, kad ši iniciatyva pradės naują kovos su korupcija etapą. 

„Naudosime pažangiausias lietuvių mokslininkų ir verslo sukurtas technologijas, kurios padeda nustatyti žymiai subtilesnius dalykus nei, pavyzdžiui, įprasti melo detektoriai. Tikimės, kad šis pasitikėjimo savo jėgomis detektorius atvers naują puslapį lietuviškoje kovos su korupcija istorijos knygoje", - teigė vienas iš akcijos iniciatorių.

Atgal