VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

04 14. V. Pranckietis susitiks G. Steponavičiumi

Penktadienį Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ketina susitikti su galimai korupcinius nusižengimus padariusiu Seimo nariu liberalu Gintaru Steponavičiumi. 
Ketvirtadienį vakare žurnalistams Seimo Pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad po švenčių į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę planuojama įtraukti Seimo nario liberalo G. Steponavičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą.

"Jis kreipėsi, paprašė, mes įtraukėme į antradienio darbotvarkę jo imuniteto panaikinimą. Ir jis pats prašys panaikinti imunitetą, kad teisme galėtų dalyvauti ir ginti save", - sakė V. Pranckietis. 

 Seimo narys Gintaras Steponavičius neigia padaręs korupcinių nusižengimų ir sakė prašysiąs Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio, kad būtų kuo greičiau atliktos jo teisinės neliečiamybės panaikinimo procedūros. 

"Kreipsiuosi į Seimo Pirmininką, kad būtų kuo greičiau atliktos būtinos procedūros dėl neliečiamybės atėmimo", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė politikas. 

Generalinė prokuratūra Seimo prašo naikinti G. Steponavičiaus teisinį imunitetą ir leisti patraukti parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn. Teisėsaugos surinktais duomenimis, koncernas "MG Baltic" neteisėtai finansiškai rėmė Liberalų sąjūdį, G. Steponavičiaus rinkimų kampaniją ir jo paramos fondą, o už tai parlamentaras praėjusios kadencijos Seime galėjo balsuoti dėl koncernui palankių teisės aktų.
Atgal