VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

02 02. Generalinio prokuroro pavaduotoju skiriamas Ž. Radišauskas

Atsižvelgdama į generalinio prokuroro Evaldo Pašilio teikimą, Prezidentė Dalia Grybauskaitė generalinio prokuroro pavaduotoju paskyrė Žydrūną Radišauską.
Ž. Radišauskas prokuratūros sistemoje dirba beveik 18 metų ir iki šiol ėjo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas. Prieš tai jis dirbo Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo skyriaus prokuroru.
Naujasis pavaduotojas nuo 2002 iki 2007 metų Vilniaus apygardos prokuratūroje tyrė labai sunkių nusikaltimų ir organizuotų nusikaltimų bei korupcijos bylas, prieš tai dirbo prokuroru Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje. Ž. Radišauskas ne kartą buvo apdovanotas už nepriekaištingą darbą, už profesionalumą yra gavęs ir policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklus. 
Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia Prezidentas generalinio prokuroro teikimu.
Prokuratūros įstatymas numato, kad generaliniu prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas asmuo, kuris yra ne jaunesnis kaip 35 metų, nepriekaištingos reputacijos, moka valstybinę lietuvių kalbą, turi Lietuvos Respublikos pilietybę, aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turi ne mažesnį kaip dešimties metų tarnybos prokuroru arba teisėjo arba kito teisinio darbo stažą.

Atgal