VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

10 05. Rotušės aikštėje pagerbti Vilniaus Angelai sargai

Vilniaus apskrities policijos bendruomenė, šiemet mininti Lietuvos policijos atkūrimo 25-ąsias metines, Angelų sargų dieną iškilmingai sutiko Vilniaus rotušės aikštėje. Čia pareigūnus sveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Jis visų vilniečių vardu padėkojo pareigūnams "už atkaklumą, drąsą ir sąžiningumą".
Per tradicinę darbuotojų apdovanojimų ceremoniją už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą pagerbti Vilniaus apskrities policijos darbuotojai. Vilniaus meras apdovanojo 10 pareigūnų - už rūpestį miestiečiais, aktyvų ir atsakingą darbą sprendžiant automobilių statymo problemas mieste, už bendradarbiavimą su bendruomenėmis, studentais, už rūpestį saugesne miestiečių aplinka ir prevencinę veiklą, už pasiaukojamą darbą Vilniui.
Pasak Vilniaus savivaldybės pranešimo, Angelų sargų šventėje neliko nepastebėti ir drąsūs vilniečių poelgiai, aktyvumo, solidarumo, nepakantumo neigiamiems reiškiniams pavyzdžiai - penkiems konkurso "Pilietiškiausias visuomenės narys" laureatams įteiktos VPK viršininko padėkos už tai, kad atlikdami pilietinę pareigą, vilniečiai padėjo atskleisti nusikaltimus, gelbėti gyvybes, sutelkė vietos bendruomenę ir propagavo gyventojų sąmoningumą ir pilietiškumą.
Policininkus profesinės šventės proga taip pat sveikino policijos kapelionas, Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas, kaimyninių šalių - Talino ir Rygos policijos atstovai. 
Grojant Vidaus reikalų ministerijos reprezentaciniam pučiamųjų orkestrui, pareigūnai ir juos pasveikinti susirinkę vilniečiai galėjo išvysti kinologų bei jų augintinių, Mobilios kuopos, raitosios policijos parodomąsias programas, apžiūrėti policijos tarnybinius automobilius.

Atgal