VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

09.05. Vyriausybėje lankėsi garbinga žydų pasaulio figūra

Lietuvoje viešintis Pasaulio žydų kongreso viceprezidentas Robert Singer apsilankė Vyriausybėje ir susitiko su Ministro Pirmininko patarėju užsienio politikos klausimais Deividu Matulioniu. 

Susitikime aptarta kova su antisemitizmu, bendradarbiavimo užsienio irsaugumo srityje perspektyvos, kiti žydų bendruomenei Lietuvoje aktualūs klausimai.

R. Singeris padėkojo Lietuvai už glaudžią partnerystę. „Izraelyje tvyro nelengva politinė atmosfera. Todėl visa žydų tauta šiomis dienomis dienomis ieško draugų. Lietuva visuomet buvo ir yra toks draugas Izraeliui ir žydų bendruomenei“, – sakė Pasaulio žydų kongreso Prezidento pavaduotojas.

Pasaulio žydų kongreso viceprezidentas Robert Singer apsilankė Vyriausybėje ir susitiko su Ministro Pirmininko patarėju užsienio politikos klausimais Deividu Matulioniu

Kalbėta ir apie Vilniaus sporto rūmų likimą. D. Matulionis informavo R. Singerį, kad 2009 metais pasiektas sutarimas su Lietuvos žydų bendruomene ir Europos žydų kapinių išsaugojimo komitetu dėl senųjų žydų kapinių Šnipiškėse apsaugos sąlygų. D. Matulionis patikino, kad buvusių sporto rūmų vietoje įrengiami kongresų rūmai bus statomi griežtai laikantis šio susitarimo. 

„Net neabejokite, bet kokius veiksmus iš anksto derinsime su Lietuvos žydų bendruomene ir tarptautinėmis žydų kapinių reikalais besirūpinančiomis organizacijomis”, – patikino Ministro Pirmininko patarėjas D. Matulionis .    

D. Matulionis pabrėžė Vyriausybės siekį užkirsti kelią bet kokioms antisemitizmo apraiškoms Lietuvoje. „Antisemitizmo problema aktuali daugeliui šalių, taip pat ir Lietuvai. Tačiau antisemitizmo mažėja, didėja susidomėjimas Lietuvos žydų istorija, vis plačiau visuomenėje suvokiama holokausto Lietuvoje tragedija. Šioje vietoje ypač daug padėkos žodžių nusipelno Lietuvos žydų bendruomenė. Mes dedame visas pastangas, kad padėtis toliau gerėtų ir ateityje. Manau, kad mūsų bendros pastangos duoda gerų rezultatų“, – teigė premjero patarėjas.  

Susitikime taip pat kalbėta apie tai, kad Lietuvos mokyklų mokymo programose skiriamas didelis dėmesys holokausto atminimo temai, o pasaulio teisuoliams, kurių Lietuvoje proporcingai gyventojų skaičiui buvo bene daugiausia Europoje, skiriama papildoma pensija. 

Atgal