VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

05.23. Skautų “Stovykla - 2017” pasiruošusi priimti jaunimą Kurmiškėse

Ričardas Simonaitis, Skautų tunto “Valdovų rūmai” vadas

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais Kurmiškių gyventojai Merkynės draustinyje – gandrai, bebrai, stirnos, šernai, briedžiai ir kregždės bei varnėnai kviečia savo draugus -  skautus - pasisvečiuoti jų namų apylinkėse.

Birželio 12-18 d. ir birželio 19-25 d. net dviejų pamainų metu jaunieji skautai galės bendrauti su gamtoje gyvenančiais miško draugais. O jiems padės vyresnieji skautai – sesės Vida, Indrė, Ilona ir Justina bei broliai skautai Ričardas ir Kęstutis. Sesė Ilona gamins skaniausius pasaulyje skautiškus pusryčius, pietus ir vakarienes, sesės Vida ir Indrė intriguos vaikus skautiškais žaidimais, o sesė Justina gilins vaikų atmintį ir žinias, renkant pievose augančias žolytes, kurios bus panaudotos vaistams, arbatoms, sriuboms ir košėms gaminti. Broliai Ričardas ir Kęstutis organizuos krepšinio varžybas, kurios kaip ir praėjusiais metais, bus skirtos žymiausio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kunigaikščiui Vytautui Didžiajam, jo vardo taurei laimėti. Žinia, kad 2030 metais rugsėjo 8 d. Lietuva švęs Vytauto Didžiojo karūnavimo dieną. Taigi mes, skautai, kartu su Lietuvos Sąjūdžio dalyviais bei Vilniaus Sąjūdžio sąjūdininkais šventiškai minėsime šią iškilią Lietuvai dieną. Kaip sakė Vilniaus Sąjūdžio Tarybos pirmininkas L.Kerosierius š.m. gegužės 17 d. organizuotame ataskaitiniame Lietuvos Sąjūdžio susirinkime, kad „Valdovų rūmai“ tunto skautai pirmieji pasaulyje jau antrus metus organizuoja Vytautui Didžiajam skirtas krepšinio batalijas, kad visas pasaulis žino lietuvių krepšininkų vardus. Kas žino, ar šiose Vytautui Didžiajam skirtose krepšinio varžybose ateityje neatsiras ne vienas žymus krepšininkas, kuris drebins krepšinio pasaulį originaliais kamuolio metimais? Džiugu, kad dešimtmečiai skautai mus, sąjūdininkus, džiugina savo gražiomis dainomis. Kartu su Maldos ir liaudiško giedojimo grupe „Karunka“ ir jos vadove Zita Karklelyte bei folkloro ansambliu „Giedra“ girdime pirmą kartą. Norisi tikėti, kad šis jaunimas Lietuvai ateityje vadovaus geriau, nei mes šiandien.

"Valdovų rūmai" tunto skautai Mokslų Akademijos Didžiojoje salėje

"Valdovų rūmai" tunto skautai

"Valdovų rūmai" tunto skautai

Išties, tunto „Valdovų rūmai“ skautų krepšinio varžybos vyks dar trylika metų. Šiandieniniams dešimtmečiams po trylikos metų jau bus dvidešimt treji. Kas gali paneigti, kad dalis jų, baigę aukštuosius mokslus, neateis dirbti į Seimą, Vyriausybę ir kitas svarbias institucijas, ir bus idealistai žmonių ir valstybės atžvilgiu? Nuo jų jaunatviško požiūrio Lietuvoje visiems gyventi bus tik lengviau.

Kadangi dar yra kelios vietos patekti į stovyklą, kviečiu tėvelius pasinaudoti šia puikia galimybe. Skambinti galima telefonu 8615 25825 skautų tunto “Valdovų rūmai” vadui broliui Ričardui.

Esate laukiami.

Atgal