VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Tautos mokykla

02 16. Vasario 16-osios proga - šiltas Estijos Prezidento sveikinimas

Sveikindamas Lietuvą valstybės atkūrimo dienos proga Estijos Prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas (Toomas Hendrik Ilves) abi šalis vadino bendramintėmis ir sąjungininkėmis, ir teigė esąs tikras dėl sėkmingo tolimesnio regioninio bendradarbiavimo.
Šiltame sveikinime Lietuvai Estijos valstybės vadovas draugiškumą ir ryšį su Prezidente Dalia Grybauskaite išreiškė kreipiniu. Jis laiške į mūsų valstybės vadovę ne kartą kreipiasi ne formaliu Jūs, o draugams skirtu kreipiniu Tu.
"Pamenu, kaip prieš trejetą metų Vilniuje Tu padovanojai man Užupio amatininkų padarytą aitvarą ir palinkėjai, kad vėjas mūsų sparnuose niekada nenurimtų. Šiandieną matau, kad tai jau virto tikrove - kai, pavyzdžiui, prisimenu praėjusių metų Lietuvos indėlį į visos Europos Sąjungos energetinio saugumo stiprinimą arba mums visiems svarbų Lietuvos sprendimą tęsti gynybos išlaidų didinimą”, - laiške rašė T. H. Ilvesas.
Estijos Prezidentas rašė esąs tikras dėl sėkmingo tolimesnio regioninio bendradarbiavimo. Jį, pasak šalies vadovo, ateities kartoms primins "tiek jau dabar akivaizdžiai matomas "Rail Baltic”, tiek daugelis kitų svarbių projektų gynybos, ekonomikos, energetikos ir kultūros srityse”.
"Estija ir Lietuva yra bendramintės, sąjungininkės, draugės. Drauge mes regime, kaip pastaraisiais metais byra ankstesnė įprasta ir nuspėjama saugumo aplinka. Kartu matome, ir trapumo ženklus, kuriuos rodo Europa - mūsų bendri namai. Todėl turime dar plačiau žvelgti į horizontą ir dar labiau stengtis vardan savo, Baltijos ir Šiaurės regiono bei visos Europos stiprybės”, - rašė Estijos Prezidentas.

Atgal