VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

08.25. Savaitę Vyriausybėje praleidę moksleiviai išsakė savo pasiūlymus

Baigėsi 11-us metus iš eilės vykęs nacionalinis projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“. 30 gabių, visuomeniškų ir motyvuotų ateities lyderių iš visos Lietuvos visą savaitę praleido susipažindami su ministerijų ir Vyriausybės kanceliarijos veikla, darbu viešajame sektoriuje.

Baigiamųjų klasių moksleiviai ne tik susitiko su ministrais ir bendravo su įvairių sričių specialistais, tačiau ir turėjo galimybę stebėti chirurginę operaciją ar apsilankyti Ignalinos atominėje elektrinėje. Po dienos veiklų projekto dalyvių laukė susitikimai su įdomiais pašnekovais: muzikantu Maksu Melmanu, verslininke Živile Bauboniene, krepšinio treneriu Jonu Kazlausku ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi.

„Patiems gabiausiems ir aktyviausiems jaunuoliams atsiveria Vyriausybės durys, jie turi unikalią galimybę pamatyti valstybės institucijų veiklą iš labai arti, susipažinti su darbo šiose įstaigose specifika. Tikimės, kad kiekvienam iš projekto dalyvių tai tapo prasmingiausiai praleista vasaros savaite“, – apie projektą kalbėjo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Su projekto dalyviais apie švietimo sistemą diskutavęs Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Algirdas Monkevičius dėkojo moksleiviams už jų susidomėjimą valstybės institucijų darbu ir išsakytas idėjas bei paragino būti aktyviais ir drąsiais piliečiais, kuriančias savo šalį.

Projekto savaitės metu dalyviai aktyviai domėjosi įstaigų komunikacija su piliečiais, jų aptarnavimo specifika. Projekto baigiamajame renginyje moksleiviai ministerijų ir Vyriausybės kanceliarijos atstovams pristatė savo įžvalgas ir pasiūlymus, kaip padidinti Vyriausybės ar kitų valstybės institucijų atvirumą, kaip į valstybės valdymą aktyviau įtraukti visuomenę, pirmiausia – jaunus žmones.

Projektą organizavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija kartu su Nacionaline moksleivių akademija ir Lietuvos moksleivių sąjunga. Projekto dalyvių gerbūviu rūpinosi projekto partneriai ir rėmėjai: draudimo bendrovė „Gjensidige“, UAB „Officeday“, UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“, Mantingos labdaros ir paramos fondas, nakvynės namai „Filaretai Hostel“ ir savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

 

 

Atgal