VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

05.13.Vilniaus viešajame transporte galima įkrauti išmaniuosius prietaisus

Nuo gegužės 9 d. viešojo transporto keleiviai kelionės metu galės įkrauti savo išmaniuosius prietaisus, praneša Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Vilniečiai ir sostinės svečiai tai galės padaryti važiuodami 10–ojo maršruto Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai autobusu, kuriame įrengti 4 USB įkrovimo lizdai.

„Visada galvoju, kad žmonės su malonumu persės į viešąjį transportą, kai jame gaus tą patį, ką gauna važiuodami asmeniniu automobiliu. Tą patį greitį, tą pačią tvarką, švarą. Vieną rytą bevažiuojant kilo klausimas – kodėl vis dar negaliu pasikrauti savo telefono važiuodamas autobusu? Juk tai, nors ir maža smulkmena, bet patogi ir maloni. Žinoma, viską darysime planuotai ir pamatuotai: stebėsime, ar viešojo transporto keleiviai įkraus savo išmaniuosius prietaisus, ar yra poreikis tokius įkrovimo lizdus įrengti ir kituose maršrutuose“, – sako projekto iniciatorius, Vilniaus mero patarėjas atvirų duomenų ir IT klausimais Povilas Poderskis.

Autobusas, kuriame įrengti USB įkrovimo lizdai, važiuos ne tik 10–uoju Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai autobusų maršrutu, bet ir 27–uoju Kalvarijų–Tuskulėnų–Olandų–Arimų g., 34–uoju Stotis–Olandų g.–Baltupiai–Jeruzalės g.–Visoriai, 35–uoju Žalgirio–Kalvarijų g.–Naujieji Verkiai–Ožkiniai, 37–uoju Kalvarijų–Tuskulėnų–Olandų g.–Rokantiškės, 78–uoju Stotis–Eišiškių pl.–Pagiriai autobusų maršrutuose. Savaitgaliais savo išmaniuosius prietaisus bus galima įkrauti ir važiuojant greituoju 6G Parko–Olandų g.–Žaliasis tiltas autobusų maršrutu.

Atgal