VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

11 24. Ūkio ministras: valstybė turi investuoti į mokslo ir verslo pažangą plėtojančius centrus

Penktadienį ūkio ministras Evaldas Gustas, atidaręs Komunikavimo ir technologijų perdavimo centrą (KTPC) "Nemunas", akcentavo, kad valstybei būtina investuoti į tokius mokslo ir verslo pažangą plėtojančius centrus.
"Turėdami tokius technologijų centrus kaip šis ir dirbdami kartu - mokslui atrandant verslą, o verslui - mokslą - galėsime džiaugtis, kad gyvename ekonomiškai stiprioje valstybėje. Norėdami išlaikyti konkurencinį pranašumą versle ir ypač maisto sektoriuje, privalome nuolat taikyti inovacijas. Todėl labai džiaugiuosi, kad prie Komunikavimo ir technologijų perdavimo centro plėtros Europos Sąjungos lėšomis prisidėjo ir Ūkio ministerija", - atidarymo renginyje Aleksandro Stulginskio universitete sakė E. Gustas.
Ūkio ministerija naujojo centro Kauno rajone statybų projektui iš ES struktūrinių fondų lėšų pagal priemonę "Inogeb LT-2" skyrė 2,27 mln. eurų.
Pasak ūkio ministro, maisto technologijų ir agroinovacijų sektoriaus transformacija - būtina ir neišvengiama, ją lemia vis labiau augantis poreikis gaminti daugiau maisto produktų, kuo efektyviau naudojant materialinius ir žmogiškuosius išteklius.
Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) "Nemunas" KTPC ir jo infrastruktūros bei materialinės bazės sukūrimo projektas įgyvendintas siekiant sudaryti sąlygas žinioms imlioms įmonėms, mokslo institucijoms bendradarbiauti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje, užtikrinti mokslinio potencialo naudojimo sinergiją, sukurti nuolat veikiančią inovacijų paramos sistemą.

Atgal