VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

09 08. Rugsėjo pirmosios nuotaikos neblėsta

Sofija Stanevičiūtė

Sostinės Simono Stanevičiaus vidurinė mokykla, skaičiuodama 27-uosius metus, Rugsėjo pirmąją sutiko kaip progimnazija. Nuo šių metų rugsėjo jai suteiktas toks statusas.

Pirmųjų naujųjų mokslo metų dieną mokyklos direktorius Romualdas Petravičius moksleivius, jų tėvelius bei pedagogų kolektyvą, sveikindamas su Rugsėjo pirmąja, pasidžiaugė mokyklai suteiktu progimnazijos titulu ir kad pirmokų susirinko trys klasės - ne ką mažiau už paskutinę išleistą 25-ąją abiturientų laidą.

Mokyklos bendriją pasveikinti ir palinkėti gero mokymosi, susiklausymo atėjo Seimo narys Artūras Paulauskas.

Direktoriaus pavaduotoja Dalia Grigienė, prisimindama mokyklos nueitą kelią, kalbėjo: buvusioji Vilniaus miesto 61-oji mokykla prieš 24-rius metus buvo pavadinta šviesaus lietuvių tautos poeto, tautosakininko, atgimimo šauklio Simono Stanevičiaus vardu. Žingsniui į progimnaziją ruošėmės keturis metus. Moksleiviams perteikti pagrindines žinias, gyvenimo vertybes per 8-rius metus – nelengva atsakomybė.

Išnešus mokyklos senąją vėliavą ir įnešus naująją, paskutinės abiturientų laidos moksleiviai padovanojo mokyklai Angelo sargo skulptūrėlę. Vilniaus šv. Kryžiaus atradimo parapijos kunigas Mykolas Sotničenka pašventino visus susirinkusius bei naująją progimnazijos vėliavą.

Direktoriaus pavaduotoja Ona Sabaitienė pasidžiaugė, kad labai geri pradinių bei paruošiamųjų klasių mokytojai, lengvai bendrauja su vaikais.

Tėvelius ir mažylius nudžiugino žaismingas supažindinimas su mokykla.

Pirmosios „a“ klasės mokytoja Nijolė Milinskaitė savo vadovaujamai klasei iš popieriaus išlankstė pelėdžiukus ir prisegė prie lentos ratu, o viduryje pelėdą – mokslo simbolį.  Pagal alfabetą moksleiviai, pakėlę pelėdžiuką, pamatė užrašytą savo vardą ir pavardę, tad garsiai perskaitė visiems. Žaismingumo netrūko ir kitose klasėse.

Šioje mokykloje moksleiviai įtraukiami į meninę kūrybą, yra lavinami jų gebėjimai, veikia dienos centras „Svajonių laivas“. Be to veikia Gerovės komisija, besirūpinanti moksleivių problemomis, jų rūpesčiais. Moksleiviai gali diskutuoti jiems aktualiais klausimais, pasitarti patekus į sudėtingas situacijas. Prireikus į komisiją gali kreiptis ir jų tėveliai. 

Bėga antra mokslo savaitė, o virš 500 „stanevičiukų“ žingeidžiai siekia mokslo žinių ir fizinio aktyvumo.

Atgal