VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Švietimas ir mokslas

08 29. Naujiems mokslo metams pasirengę ir kelių policijos pareigūnai

Kaip ir ankstesniais metais, šalies policija prasidedant naujiems mokslo metams sieks, kad eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau nepilnamečių, o jų dalyvavimas eisme būtų saugus. Policijos pareigūnai rugpjūčio paskutinėmis dienomis ir rugsėjo mėnesį numato vykdyti policines prevencijos ir kontrolės priemones eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti.
Anot Lietuvos kelių policijos tarnybos, pirmosiomis rugsėjo mėnesio savaitėmis prie ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklų numatytas policijos pareigūnų budėjimas. Bus skirtos sustiprintos policijos pajėgos viešajai tvarkai ir eismo saugumui užtikrinti viešose vietose, valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose. 
Policijos pareigūnai prie mokyklų organizuos trumpalaikius reidus, skirtus tikrinti transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai, organizuos atsitiktinius mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo patikrinimus. 
Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su mokyklų administracija kontroliuos, kad mokinius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai ar kiti lydintys asmenys griežtai laikytųsi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Padidintas dėmesys bus skirtas saugos diržų naudojimui, vaikų skaičiaus autobuse pagal sėdimas vietas kontrolei, saugiam vaikų įlaipinimui, atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais naudojimui. 
Siekiant užtikrinti vežamų automobiliais vaikų saugumą, policijos pareigūnai kontroliuos, kaip naudojamos vaikų prisegimo ir saugumo sistemos, specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus.

Atgal