VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

02 22. Mūsų laukia didelis išbandymas

Lietuvos vandensvydžio jaunimo rinktinė ketvirta tarptautiniame turnyre Lenkijoje

Rolandas Vizgirda

Besiruošdama Europos jaunimo vandensvydžio čempionato atrankos varžyboms, kurios balandžio pradžioje vyks Elektrėnuose, Lietuvos jaunimo rinktinė dalyvavo tarptautiniame turnyre Lenkijoje, Debicos mieste. Į šį turnyrą atvyko Didžiosios Britanijos (būsima Lietuvos varžovė Elektrėnuose), Lenkijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos, Airijos, Slovakijos bei Lietuvos komandos. Visos jos buvo suskirstytos į du pogrupius.

Atakuoja vienas iš rezultatyviausių Lietuvos rinktinės žaidėjų Aurimas Jonkus, pelnęs 7 įvarčius

Lietuvos rinktinė A pogrupyje susitiko su Didžiosios Britanijos rinktine. Pirmavę vienu įvarčiu, 4 kėlinyje lietuviai nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir sužaidė lygiosiomis 4-4. Po to lietuviai pasiekė pergalę prieš Airijos rinktinę rezultatu 4-3.

Pogrupio rungtynėse su Lenkija pralaimėta turnyro šeimininkams 4-10. Lietuvos rinktinė, pogrupyje užėmusi 2 vietą, pateko į turnyro pusfinalį, kur susitiko su Baltarusijos ekipa, kuri 6-5 nugalėjo Ukrainos rinktinę, savo pogrupyje užėmė 1 vietą. Pranašesni buvo baltarusiai, nugalėję lietuvius 12-5. Kitose pusfinalio rungtynėse Ukrainos rinktinė įveikė šeimininkus lenkus rezultatu 9-6. Lietuvos varžovė dėl III vietos buvo Lenkijos rinktinė, jai pralaimėta rezultatu 6-18 ir užimta 4 vieta.

Daugiausia įvarčių - po 7 - per šį turnyrą Lietuvos rinktinei pelnė vilnietis Aurimas Jonkus ir Tadas Kivilis iš Kauno. Finalinėse varžybose susitiko Baltarusijos ir Ukrainos rinktinės. Pergalę šventė Baltarusijos sportininkai 17-11 ir užėmė turnyre pirmąją vietą.

Paskutinę repeticiją prieš Lietuvoje balandžio pradžioje vyksiančias Europos jaunimo atrankos varžybas Lietuvos rinktinė atliks kovo 25-27 Elektrėnuose, kur vyks tarptautinis turnyras, skirtas vandensvydžio 80-mečiui Lietuvoje. Į šias varžybas žada atvykti Baltarusijos, Ukrainos, Maskvos komandos. O Elektrėnų Europos čempionate teks susitikti su Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Makedonijos, Turkijos ir Slovėnijos rinktinėmis. Mūsų šalies vandenių laukia didelis išbandymas.

Atgal