VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 28. Londono olimpinių žaidynių medalininkams - viešbučio "AirInn Vilnius" premijos

Tomas Gustas

Londono olimpinėse žaidynėse medalius iškovoję šiuolaikinės penkiakovės, imtynių ir bokso atstovai pirmadienį apdovanoti dešimttūkstantinėmis premijomis. Sostinėje veikiantis viešbutis "AirInn Vilnius" solidžias premijas įsteigė norėdamas padėti sportininkams ir toliau siekti aukščiausių rezultatų bei paskatinti lietuvių verslininkus aktyviau remti savo šalies sportą.

Trys iš penkių Lietuvos sportininkų, iškovojusių medalius Londono olimpinėse žaidynėse, yra "AirInn Vilnius" remiamų sporto šakų atstovai. Olimpinį auksą iškovojusiai penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei viešbučio direktorė Lina Krištopaitytė įteikė 30 tūkst., o bronzos medalius iškovojusiems imtynininkui Aleksandrui Kazakevičiui ir boksininkui Evaldui Petrauskui - 10 tūkst. litų čekius.

Pasak "AirInn Vilnius" direktorės, labai svarbu, kad ne tik valstybė, bet ir privatus verslas remtų sportininkus. Jos manymu, šios olimpinės žaidynės tik dar kartą parodė, kad Lietuvos sportininkai yra pajėgūs iškovoti medalius, todėl jų pastangos nusipelnė įvertinimo.

"Lietuvoje dar nėra įsitvirtinusi privataus verslo sporto rėmimo tradicija, vis dar gajus požiūris, kad sportininkus turi remti tik valstybė. Pergalėmis džiaugiamės visi, todėl turime prisidėti prie sportininkų rėmimo, taip suteikdami jiems kuo geresnes galimybes siekti aukščiausių rezultatų", - sakė L. Krištopaitytė.

Apdovanoti sportininkai džiaugiasi, kad jų pergalės privertė atkreipti dėmesį į Lietuvoje mažiau populiarias sporto šakas.

"Svarbu, kad verslininkai dar prieš olimpines žaidynesatkreipė dėmesį į mūsų sporto šakas ir tikėjo mūsų pergalėmis. Labai sveikintina, kad jiems rūpi sportas. Verslininkų parama itin svarbi norint kuo geriau pasiruošti ir pasiekti pergalių", - sakė L. Asadauskaitė.

"Į pergales Lietuvos sportininkus dažniausiai atveda didelis užsidegimas, meilė sportui ir ryžtas, bet tokių atsidavusių sportininkų nėra daug. Niekas nenori sportuoti šaltose, neremontuotose sporto salėse, jaunimui tai nepatrauklu. Todėl verslo paramos iniciatyvos tiesiog būtinos ir esame už jas labai dėkingi. Jų dėka mes galime tik dar sparčiau tobulėti", - sakė E. Petrauskas.

"Norint gerai pasiruošti varžyboms, reikia nemažai lėšų, todėl mums labai svarbu, kad ne tik valstybė, bet ir privatus verslas suteiktų paramą. Kai kurios sporto šakos Lietuvoje yra užmirštamos. Galbūt galvojama, kad lietuviai turi talentą žaisti tik krepšinį? Tikiuosi, kad šiųmetiniai mūsų pasiekimai parodė, kad dėmesio nusipelnė ir imtynininkai, ir boksininkai, ir šiuolaikinės penkiakovės atstovai bei kitų sporto šakų atstovai, gerai pasirodę olimpinėse žaidynėse", - sakė A. Kazakevičius.

Prieš Londono olimpines žaidynes viešbutis "AirInn Vilnius" pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bokso, dziudo, imtynių ir šiuolaikinės penkiakovės federacijų prezidentais.

Atgal