VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 13. Penkiakovininkė L. Asadauskaitė olimpinį auksą skyrė dukrai

Paskutinį Londono olimpinių žaidynių aukso medalį iškovojusi Lietuvos penkiakovininkė Laura Asadauskaitė jį skyrė savo dukrai Adrianai. Moterų šiuolaikinės penkiakovės varžybomis baigėsi dvi savaites Didžiosios Britanijos sostinėje trukusi didžiausia pasaulio sporto šventė.

28-erių metų lietuvei aukso medalį apdovanojimų ceremonijoje įteikė legendinis šuolininkas su kartimi, Ukrainos olimpinio komiteto prezidentas Sergejus Bubka. Jis sekmadienį bronzos medalį užkabino ant kaklo ir Lietuvos boksininkui Evaldui Petrauskui.

"Pasiruošiau labai gerai ir viską labai gerai padariau nuo pirmosios rungties iki pat varžybų pabaigos. Spragų nebuvo. Nepasakyčiau, kad buvo sunkiausia diena. Paskutinėje rungtyje jaučiausi užtikrinta. Sau pasakiau, kad auksinio medalio neatiduosiu niekam, jis bus mano. Pergale patikėjau galbūt antrajame kilometre. Bėgimas yra mano stipriausia rungtis, todėl žinojau, kad būsiu nepralenkiama. Visiškai neišsikroviau, todėl galėjau bėgti dar greičiau, bet to nereikėjo," - po varžybų kalbėjo šių metų Europos čempionė ir daugkartinė pasaulio čempionatų prizininkė.

L. Asadauskaitė sakė, kad dar būdama šešiolikos, tikėjo, jog kada nors tapsianti olimpine čempione. "Sporte esu 18 metų. Dar būdama šešiolikos naiviai tikėjau, kad būsiu olimpine čempione. Ir ta diena išaušo. Šiemet ruošiausi visus metus, bet svarbiausia buvo viską gerai atlikti. Prieš pat startą stengiausi išlikti rami. Žinoma, tokia audringa publika šiek tiek trikdo, bet stangiausi į tai nekreipti dėmesio ir žaismingai žiūrėti į varžybas", - kalbėjo trenerio Jevgenijaus Kliosiovo auklėtinė.

L. Asadauskaitė, kurios vyras Andrejus Zadneprovskis Atėnų olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro, o Pekino olimpiadoje - bronzos medalius, jau po pirmosios rungties tapo viena varžybų lyderių. "Nemaniau, kad fechtavimo varžybose būsiu trečia. Jau po pirmosios rungties supratau, jog turiu daug taškų ir su jais galiu kovoti dėl medalio. Ar dėl aukso, dar buvo klaustukas, nes laukė jojimo rungtis - nežinojau koks paklius žirgas. Plaukime pasiekiau asmeninį rekordą", - sakė Laura.

Šaudymo ir bėgimo varžybose lietuvė į 3 km trasą išbėgo pirma. Prieš jungtinę rungtį L. Asadauskaitė pirma buvo tik antrą kartą per savo karjerą. Pirmą kartą, būdama lydere, ji į trasą išbėgo šių metų pasaulio taurės varžybų finale Kinijoje. Tada Laura taip pat laimėjo.

Lietuvos penkiakovininkė iš viso surinko 5408 taškus ir pagerino olimpinį rekordą.

2008 metais Pekino žaidynėse L. Asadauskaitė buvo 15-a.

Olimpinių žaidynių debiutantė 19-metė lietuvė Gintarė Venčkauskaitė šaudymo ir bėgimo varžybose sekmadienį startavo tik 25-a, tačiau galutinėje įkaitoje sugebėjo pakilti į 12-ąją vietą.

Atgal