VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 11. Boksininkas E. Petrauskas: tikėjausi, kad pergalė bus skirta man

Tomas Gaubys
Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas Londono olimpinėse žaidynėse pelnė bronzos medalį. Tai pirmasis Lietuvos boksininkų iškovotas olimpinis apdovanojimas nuo 1968 metų. Prieš 44 metus Meksike olimpiniu čempionu tapo Danas Pozniakas, o Jonas Čepulis iškovojo sidabrą.


Singapūro jaunimo olimpinių žaidynių čempionas 20-metis 164 cm ūgio šilutiškis svorio kategorijos iki 60 kg pusfinalyje penktadienį kovojo su 27-erių metų 178 cm ūgio Pietų Korėjos atstovu Han Sunčulu (Han Soonchul). Pergalė taškais - 18:13 (5:4, 6:5, 7:4) buvo skirta Azijos boksininkui. Dauguma salėje susirinkusių žiūrovų liko nepatenkinti tokiu teisėjų sprendimu.

"Negalime nepripažinti teisėjų sprendimo, bet manau, kad kovą laimėjau. Kiek supratau, ir publikos nuomonė buvo tokia pat. Tikėjausi, kad pergalė bus skirta man. Manau, kad korėjietis laimėjo nepelnytai", - po kovos teigė E. Petrauskas.

"Manau, kad kovą laimėjome, bet teikti apeliacijos nėra prasmės. Korėjiečio gal vienas kitas smūgis buvo tikslus, o iš kur kiti taškai, nežinau, - stebėjosi E. Petrausko treneris Vladimiras Bajevas. - Evaldo gynyba buvo ideali. Yra kaip yra. Nieko nepadarysi. Ir taip džiaugiuosi, kad Evaldas nuėjo taip toli - tapo olimpinių žaidynių prizininku, atnešė medalį Lietuvai. Tikiu, kad kitose olimpinėse žaidynėse dar geriau pasiruošime ir užkopsime ant aukštesnio pakylos laiptelio. Evaldas atidavė viską, vykdė visus nurodymus, jam jokių priekaištų nėra. Ačiū jam už ryžtą".

Ir pats Evaldas tikisi, kad kitose olimpinėse žaidynėse jam pavyks pakilti dar aukščiau. "Labai džiaugiuosi tokiose svarbiose varžybose pelnytu medaliu, ypač kai Lietuva jo neturėjo 44 metus. Vien patekimas į olimpines žaidynes yra pergalė, o čia dar - medalis. Neturiu žodžių apsakyti, kaip džiaugiuosi iškovojęs medalį, bet tuo pačiu esu ir nusivylęs, kad pralaimėjau pusfinalyje, - kalbėjo iš salės gausiais plojimais išlydėtas E. Petrauskas. - Iš pradžių mano tikslas buvo laimėti pirmąją kovą. Burtai buvo gana palankūs. Po pirmosios kovos supratau, kad galiu eiti toliau ir pasiekiau pusfinalį. Padariau tiek, kiek galėjau. Pasiekimas - labai didelis. Tikiuosi, kad Rio de Žaneire būsiu dar aukščiau".

E. Petrauskas Londono olimpinėse žaidynėse dar kartą pajuto, kad tarp jaunimo ir suaugusiųjų bokso yra didžiulis skirtumas: "Čia visai kitokie varžovai - patyrę ir galingesni. Jaunimas nuo suaugusiųjų labai skiriasi tiek pajėgumu, tiek ištverme, tiek technika".

E. Petrauskas, kurio pirmasis treneris - Vincas Murauskas, šešioliktfinalyje nugalėjo 2008 metų Europos vicečempioną 24-erių metų vengrą Miklošą Vargą (Miklos Varga), aštuntfinalyje įveikė praėjusių metų Europos čempioną 22-ejų metų turką Fatichą Kelešą (Fatih Keles), o ketvirtfinalyje palaužė 2009 metų pasaulio čempioną 28-erių metų italą Domeniką Valentiną (Domenico Valentino).

Atgal