VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 09. Krepšininkas L. Kleiza: gavome tai, ko nusipelnėme

Tomas Gaubys

  Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirodymą Londono olimpinėse žaidynėse baigė po ketvirtfinalio rungtynių. Kovoje dėl kelialapio į pusfinalį lietuviai trečiadienį 74:83 pralaimėjo Rusijos krepšininkams. Lietuvos rinktinės kapitonas Linas Kleiza teigė, kad užimtos 5-8 vietos atspindi komandos pajėgumą.

"Nepavyko. Didelę dalį kaltės prisiimu ir pats. Man nesisekė, rusai gerai gynėsi, tačiau tikrai galėjau sužaisti geriau, - po pralaimėjimo kalbėjo tik keturis taškus pelnęs L. Kleiza. - Daugelis kitų žaidė gerai. Antroje rungtynių pusėje buvo žaidėjų, kurie tempė komandą. Buvome beveik paviję varžovus. Bet... Toks jau buvo mūsų žaidimas per visas olimpines žaidynes ir iki jų. Manau, kad gavome tai, ko nusipelnėme. Visi mus įveikę varžovai už mus žaidė geriau, o mes nedemonstravome stabilaus žaidimo".

Paklaustas, ar mūsų šalies rinktinės užimtos 5-8 vietos atspindi realų rinktinės pajėgumą, L. Kleiza atsakė: "Kaip ir sakiau, gavome tai, ko nusipelnėme. Manau, kad 5-8 vietos atspindi mūsų pajėgumą".

"Buvo sunki kova. Kovėmės tikrai visas rungtynių minutes, bet kažko pritrūko, - po ketvirtfinalio rungtynių teigė Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. - Varžovai demonstravo sau būdingą žaidimą, mes jų nepajėgėme sustabdyti".

Atgal