VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 09. Treneris K. Kemzūra: turėjome šansą, bet patys susimovėme

Tomas Gaubys
Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyro pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse trečiadienį Lietuvos rinktinė 74:83 pralaimėjo Rusijos krepšininkams. Lietuviams nepavyko pratęsti nuo 1992 metų gyvavusios tradicijos - kiekvienose olimpinėse žaidynėse patekti į pirmąjį ketvertą.

Lietuvos rinktinės, kuriai Londono olimpinės žaidynės jau baigėsi, vyriausiasis treneris po pralaimėjimo rusams teigė, kad pagrindinės nesėkmės priežastys - klaidos ir netaiklūs metimai. "Rungtynės buvo sunkios kaip ir tikėjomės. Pradžia buvo nervinga ne tik mums, bet ir varžovams. Negalėjome pataikyti, keletas klaidelių gynyboje ir jie pabėgo. Rusai lengvų taškų pelnė daugiau nei mes. Mums krepšys buvo lyg užrištas. Gerai, kad nepasimetėme ir neleidome varžovams labai nutolti. Po dviejų kėlinių komandas skyrė tik penki taškai, - kalbėjo K. Kemzūra. - Mums trūko agresyvumo. Žaidimą trečiajame kėlinyje kažkiek pagyvino Mantas Kalnietis, taip pat suradome tokį penketą, kuris apsigynus sėkmingai baigdavo kontratakas. Tai mums suteikė jėgų ir skirtumas sumažėjo iki keturių taškų. Paskui koją vėl pakišo klaidos, kelis kartus kamuolį išvis išmetėme į užribį. Be to, varžovai pelnė kelis sunkius tritaškius, nors per visas rungtynes nebuvo labai taiklūs. Tuo tarpu mes reikiamu momentu nepataikėme".

Lietuvos rinktinės strategas sakė, kad prieš rungtynes žaidėjams pabrėžė, jog svarbiausia galvoti apie žaidimą, o ne apie galimas pasekmes. Treneris labai norėjo, kad žaidėjai demonstruotų agresyvų žaidimą.

K. Kemzūra neslėpė apmaudo, kad žaidėjai kartais vengė mesti į krepšį. "Turėjome galimybių mesti į krepšį laisvi, tačiau ne kartą to nepadarėme. Mes ne tik kad nemesdavome, bet dar ir įsigudrindavome prarasti kamuolį bei po to praleisti taškus", - apgailestavo rinktinės vairininkas.

K. Kemzūra teigė, kad visus žaidėjus kamavo nuovargis, o kai kurie turėjo ir nemažų sveikatos problemų. "Linui Kleizai sutino kelis, Antanui Kavaliauskui surakino nugarą, Pauliui Jankūnui - kairės rankos alkūnės uždegimas, o dar kiti galbūt kažko nesako. Bet juk ketvirtfinalis, - kalbėjo treneris. - Kaip nebūsi pavargęs. Juk pradėjome nuo birželio pirmosios. Mums tos venesuelos, hiūstonai turbūt atsiliepė skaudžiau, bet kito kelio nebuvo".

K. Kemzūra tvirtino, kad galimybių laimėti buvo: "Turėjome šansą, bet patys susimovėme. Visada, kai taip įvyksta, galvoji, jog buvo galima sužaisti geriau".

42-ejų metų treneris mano, kad rinktinės pasirodymas Londono olimpinėse žaidynėse nėra patenkinamas. "Ir aš prisiimu atsakomybę dėl tokio rezultato. Jis nėra patenkinamas. Visi norėjome žengti toliau ir nesvarbu su kuo žaidėme, bet kažko pritrūko, - sakė K. Kemzūra. - Kovojome per visas rungtynes ir visas jas norėjome laimėti. Mūsų situacija nebuvo bloga - reikėjo laimėti tik vienerias rungtynes ir jau esi pusfinalyje".

K. Kemzūra sakė, kad jo sutartis su Lietuvos krepšinio federacija (LKF) baigiasi. "Jei federacijos vadovai nuspręs nepratęsti sutarties, visiškai suprasiu juos, o jeigu kalbins toliau dirbti - turėsiu pagalvoti", - teigė 2009 metų lapkritį prie Lietuvos rinktinės vairo stojęs treneris.

Atgal