VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 08. Disko metikas V. Alekna: Varžybų dar bus, bet mano sportinė misija olimpinėse žaidynėse baigta

Tomas Gaubys
Dukart olimpiniam ir dukart pasaulio čempionui Virgilijui Aleknai Londono olimpinėse žaidynėse nepavyko užkopti ant prizininkų pakylos ir skambiu akordu baigti olimpinį žygį. 40-metis vilnietis disko metimo varžybų finale antradienį liko per žingsnį nuo medalio - užimta ketvirtoji vieta.


"Pradėjau nuo penktos vietos, o baigiau ketvirta. Gal nėra taip blogai, - iškart po varžybų Lietuvos žurnalistams sakė V. Alekna. - Pritrūko nemažai centimetrų. Žinoma, tikėjausi įrankį numesti kiek toliau. Nepavyko. Oras buvo neblogas, nors ir truputį palijo. Gal buvo kiek vėsoka, bet buvau tam nusiteikęs. Savijauta nebuvo ideali, bet nebloga. Siekiau jau pirmais bandymais įrankį numesti toli, nes nenorėjau visko palikti varžybų pabaigai".

Sėkmingiausias buvo pirmasis V. Aleknos bandymas. Tituluotasis Lietuvos atletas teigė, kad po pirmojo bandymo jis tikrai dar nemanė, kad 67 m 38 cm užteks medaliui. "Supratau, kad dar mažoka. Juk susirinkusi tokia disko metikų kompanija. Dėjau visas pastangas, kad diskas skrietų bent kažkiek toliau. Labai stengiausi susikaupti paskutiniajam bandymui, tačiau rezultato pagerinti nepavyko. Sunku. Priminsiu, kad man jau 40 metų ir ta vėsuma tikrai man ne į naudą, norisi šilumos. Varžovams lengviau, nes jie už mane jaunesni daugiau nei dešimčia metų. Aš irgi būdamas tokių metų jausčiausi gerai bet kokiu oru", - kalbėjo V. Alekna.

Lietuvos vėliavą per Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją nešęs atletas sakė, kad jis tikėjosi dar geresnio rezultato iš čempionu tapusio vokiečio Roberto Hartingo. "Maniau, kad jis numes arti 70 metrų. Bet jam to padaryti nepavyko. Šiemet, kaip niekad, stiprus iranietis Ehsanas Hadadis, - komentavo V. Alekna. - Tačiau olimpinis rekordas išliko mano ir dar iki Rio de Žaneiro tikrai išliks".

Tai buvo jau penktosios V. Aleknos olimpinės žaidynės. 1996 metais Atlantoje lietuvis buvo penktas, 2000 metais Sidnėjuje ir 2004 metais Atėnuose iškovojo aukso medalius, o 2008-aisias Pekine pelnė bronzą. "Dalyvavau penkeriose olimpinėse žaidynėse ir visose patekau į pirmąjį penketą. Iškovoti du aukso ir vienas bronzos medalis. Manau, kad kam nors iš lietuvių pagerinti mano pasiekimus bus sunku", - pažymėjo UNESCO sporto čempionas.

V. Alekna patvirtino, kad tai buvo paskutinės olimpinės žaidynės jo karjeroje: "Varžybų dar bus, bet mano sportinė misija olimpinėse žaidynėse baigta".

Tačiau 199 cm ūgio atletas dar nesako, kad šis sezonas jo sportinėje karjeroje bus paskutinis. "Nežinau. Kaip sportininkui profesionalui staiga atsisveikinti su sportu nesveika. Galbūt kitais metais dar pasportuosiu, tik jau ne tokiais krūviais, - teigė iš Kupiškio rajono kilęs sportininkas. - Kitąmet vyks pasaulio čempionatas. Man tai būtų dešimtosios pasaulio pirmenybės. Tai būtų šioks toks rekordas, bet apie tai kalbėti dar ankstoka".

V. Alekna teigė, kad nėra nuotaikos pasilikti Londone iki olimpinių žaidynių pabaigos, todėl jis į Lietuvą grįš arba trečiadienį, arba ketvirtadienį.

Atgal