VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

07 30. Plaukikė R.Meilutytė: finale atiduosiu visas jėgas

Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė Londono olimpinių žaidynių moterų 100 m plaukimo krūtine varžybų pusfinalyje pagerino Europos rekordą bei su geriausiu rezultatu pateko į pirmadienį vyksiantį finalą.

15-metė lietuvė sekmadienį laimėjo antrąjį pusfinalio plaukimą, nuotolį įveikusi per 1 min. 5,21 sek. Ankstesnis geriausias Europos rezultatas (1 min. 5,41 sek.) nuo 2009 metų liepos 28 dienos priklausė rusei Julijai Jefimovai. Rūta taip pat 0,35 sek. pagerino Lietuvos rekordą, kurį buvo pasiekusi sekmadienį ryte atrankos varžybose.

"Stengiausi daryti tai, ką dariau ryte. Stengsiuosi ir finale atiduoti visas jėgas. Jeigu būčiau pasirodžiusi blogiau nei ryte, tai būčiau likusi nepatenkinta", - po pasirodymo pusfinalyje sakė R. Meilutytė.

Jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės narė mano, kad pusfinalyje varžovės neparodė viso savo pajėgumo. "Po pusfinalio dar negalima nieko spręsti. Olimpiadoje staigmenų daug ir nežinau, kaip bus finale. Stengiuosi negalvoti apie tai. Bus didelė kova. Stengsiuosi daryti viską, ką galiu. Apie medalį dabar negalvoju", - kalbėjo Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir besitreniruojanti plaukikė.

Pusfinalyje kovojo 16 plaukikių. Į finalą, kuris vyks pirmadienį 22.15 val. (Lietuvos laiku), pateko aštuonios sportininkės.

R. Meilutytė buvo pirma ir atrankos varžybose. 

Atgal