VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

07 27. D. Kameronas: Londono olimpinės žaidynės parodys, kad Britanija gali susitvarkyti

 

Mykolas Dapkus

Londono olimpinės žaidynės parodys pasauliui, kad "Didžioji Britanija, be jokių abejonių, gali susitvarkyti", sakė ministras pirmininkas Deividas Kameronas (David Cameron), skelbia BBC.

 "Pažiūrėkite, ką mes sugebame (...) net ekonomiškai sunkiu metu", - sakė D. Kameronas po to, kai JAV kandidatas į prezidentus Mitas Romnis (Mitt Romney) pareiškė abejones dėl žaidynių.

 

 Olimpiniame parke, esančiame Rytų Londone, D. Kameronas sakė: "Tai yra didis momentas mums. Pasitikime jį".

 Londono olimpinių žaidynių organizatoriai anksčiau atsiprašė Šiaurės Korėjos moterų futbolo rinktinės už tai, kad prieš rungtynes su Kolumbija trečiadienį jų veidai buvo parodyti šalia Pietų Korėjos vėliavos.

 "Tai buvo tikra klaida, padaryta netyčia, - per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Londono olimpiados organizacinio komiteto pirmininkas Sebastijanas Kou (Sebastian Coe), sakė D. Kameronas. - Buvo atsiprašyta, ir aš esu tikras, kad bus imtasi visų priemonių, jog tokie dalykai daugiau nepasikartotų".

 Pasak premjero, žaidynių išvakarės - "tikrai reikšminga diena mūsų šaliai".

 "Septyneri metai laukimo, planavimo, statymo, svajojimo beveik baigėsi. Rytoj bus pakeltos užuolaidos, atvyks žiūrovai, ir olimpinės bei parolimpinės žaidynės oficialiai prasidės", - teigė D. Kameronas.

Atgal