VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

07 11. Meteorologai prognozuoja lietingą olimpiadą

Orų prognozės Londono olimpiadai - nemaloniai vienareikšmiškos. Po lietingiausio nuo orų stebėjimo pradžios birželio ir ne mažiau drėgnos liepos britų meteorologai nieko gera nežada ir rugpjūtį, praneša agentūra AFP.

Likus mažiau nei trims savaitėms iki vasaros olimpinių žaidynių (liepos 27-rugpjūčio 12) Anglija kovoja su vandens masėmis. Midlenduose ir Britų salų šiaurėje savaitgalį iškrito dviejų mėnesių lietaus norma. Dėl liūčių teko stabdyti Vimbldono teniso turnyro mačus, chaosas kilo "Formulės 1" trasose, o viską karūnavo užgesusi olimpinė ugnis.

Atėnuose įžiebta ugnis buvo užlieta ir užgesinta sukeltos bangos, kai buvo gabenama kanoja į šiaurę nuo Londono. Po trumpos pauzės ją vėl pavyko įžiebti.

Lietingus orus meteorologai prognozuoja iki rugsėjo.

Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Žakas Rogas (Jacques Rogge) su humoru vertina tipišką anglišką orą. "Aš gyvenu Belgijoje. Orai, kurie vyrauja čia, yra tai, kas liko nuo Anglijos", - sakė jis ir pridūrė: "Mes susitvarkysime".

Taigi vasaros olimpinių žaidynių žiūrovai turėtų pasirūpinti lietsargiais ir apsiaustais nuo lietaus. "Karštas, saulėtas oras labai mažai tikėtinas", - skelbdami savo 30 dienų prognozę, teigia meteorologai. Tačiau, anot jų, galima pasidžiaugti, kad lietus bus šiltesnis.

Jau birželį Didžiojoje Britanijoje iškrito dvigubai daugiau kritulių nei paprastai. Laikotarpis nuo balandžio iki birželio buvo drėgniausias nuo orų stebėjimo pradžios 1910 metais. 

Atgal