VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06 20. Pasirašyta Krašto apsaugos ministerijos ir Krepšinio federacijos bendradarbiavimo sutartis

 

Dovydas Mankus

Pirmadienį Rukloje krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis pasirašė ministerijos ir Krepšinio federacijos bendradarbiavimo sutartį.

 Šalys įsipareigojo bendradarbiauti skleidžiant bendras Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos krepšinio federacijos vertybes - atsakomybę už savo šalį, patriotizmą, fizinį aktyvumą.

 "Šiandien pasirašėme sutartį, remiantis kuria Lietuvos kariuomenė nuoširdžiai dės visas pastangas, kad užsimegztų ryšys su mūsų jaunaisiais krepšininkais, mūsų rinktine. Manau, kad ir kariuomenė, ir krepšinis turi daug bendrų sąlyčio taškų. Žaidžiant krepšinį reikia turėti daug jėgos, proto, stiprią dvasią, tai yra komandinis žaidimas. Visa tai svarbu ir kariuomenei", - kalbėjo ministrė.

 LKF prezidentas A. Sabonis pasidžiaugė, kad pasirašyta sutartis, kuri, tikimasi, bus abipusiai naudinga. "Ir rinktinei, ir kitoms amžiaus grupėms, ir moterų rinktinei bus įdomu pamatyti, kuo gyvena, kuo kvėpuoja kariuomenė. (...) Mes irgi atsakingi už gynybą, treneris dažnai sako, jog be gynybos nėra puolimo gero. (...) Jūs atsakote už šalies gynybą, mes taip pat giname šalies garbę sporto pasaulyje", - sakė A. Sabonis.

 Sutartis numato bendradarbiavimą rengiant ir skleidžiant informaciją apie bendrus ministerijos, kariuomenės ir Lietuvos krepšinio federacijos projektus, pristatant krepšinio renginiuose tarnybos Lietuvos kariuomenėje galimybes, taip pat Krepšinio federacijos indėlį propaguojant patriotiškumą, garbingo atstovavimo Lietuvai ir krašto gynybos idėjas.

 Po sutarties pasirašymo Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės ir Krepšinio federacijos atstovai apžiūrėjo karinės ginkluotės ir technikos parodą. Vėliau Gaižiūnų poligone susitiko su kariais, šiuo metu dalyvaujančiais Baziniuose kariniuose mokymuose ir pašauktais į kartotines kariuomenės rezervo pratybas.

Atgal