VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

04 28. "Gintarinė pora" šiemet sulauks rekordinio šokėjų skaičiaus

Lukas Tautkus

Gegužės 5-6 dienomis Kauno sporto halėje dvi dienas vyksiantis tarptautinis sportinių šokių konkursas "Gintarinė pora", išankstinės registracijos duomenimis, gali turėti rekordinį dalyvių skaičių.

 "Iki šiol dalyvauti mūsų renginyje užsiregistravo per pusantro tūkstančio šokėjų (...) iš 18 šalių. Dvigubai daugiau, nei ankstesniais metais, žada atvykti suaugusių šokėjų porų, - jų užsiregistravo apie 100", - ketvirtadienio vakarą sakė vienas iš konkurso organizatorių, Kauno kultūros centro "Tautos namai" sportinių šokių klubo vadovas, garsus šokėjas bei šokių konkursų teisėjas Česlovas Norvaiša.

 Anot jo, jau 47 kartą organizuojamame konkurse nauja šiemet bus tai, kad pirmą kartą šokėjų tarptautinėse varžybose Kaune žiūrovai matys įdomius mokytojo (-os) ir mokinio (-ės) duetų pasirodymus.

 Sekmadienį vyksiančiame baigiamajame "Gintarinės poros" konkurso vakare, kuris dedikuojamas visoms mamoms, šoks ne tik geriausios konkurso dalyvių poros, bet ir profesionalūs šokėjai.

 Parodomąją programą parengė profesionalų pasaulio taurės laimėtojai - "Sūkurio" klubo atstovai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė bei Europos vicečempionai Justas Kučinskas bei balerina iš Vilniaus operos ir baleto teatro Jekaterina Romankova.

 Gali būti, kad šis "Gintarinės poros" konkursas, kaip ir kiti keli tradiciniai renginiai, atsisveikins su legendine Kauno sporto hale. Sportinių šokių šokėjai jau dairosi į modernią "Žalgirio" areną.

 "Kadangi kitąmet žadame sulaukti nemažai svečių, mums reikės didesnės erdvės. Nes drauge su "Gintarine pora" ateinančiais metais švęsime ir "Sūkurio" klubo jubiliejų". (...) Bet šįmet tebeliekam ištikimi kuklesnei ir gerokai pigiau renginių organizatoriams kainuojančiai Kauno sporto halei", - sakė Č. Norvaiša.

Atgal