VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

03 02. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) konferencija

Artūras Poviliūnas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) pasirengimą Londono olimpinėms žaidynėms įvertino 95 procentais. Likus 149 dienoms iki svarbiausio metų sporto įvykio planuojama, kad vasaros olimpiadoje rungtyniaus 62–65 Lietuvos sportininkai – apie 50 individualių sporto šakų atstovų ir vyrų krepšinio rinktinė. LTOK delegacija Londono olimpiniame kaimelyje jau apžiūrėjo namą, kuriame bus apgyvendinti lietuviai. Visai delegacijai kaimelyje rezervuotos 135 vietos, bet galutinis skaičius bus mažesnis, nes ne visi sportininkai įveiks atrankos barjerą.

Lietuvos olimpinės misijos Londono olimpinėse žaidynėse vadovas Algirdas Raslanas mano, kad šiemet vyksiančios olimpinės žaidynės bus kuklios, bet gerai organizuotos. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas taip pat pažymėjo, kad puikiai įrengtose Londono olimpinėse sporto bazėse sportininkai galės siekti pačių aukščiausių rezultatų.

Sportininkų registracija olimpinėms žaidynėms baigsis liepos 9 dieną. Olimpinis kaimelis, kuriame apsistos apie 17 tūkst. asmenų, oficialiai bus atidarytas liepos 16 dieną. Tą pačią dieną duris treniruotėms atvers ir olimpinės bazės.

Balandžio 12-15 dienomis Maskvoje vyks Pasaulio nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos (ANOC) Generalinės asamblėjos sesija, o balandžio 16-17 dienomis taip pat Rusijos soatinėje rengiamas antrasis pasaulio sporto konventas - olimpinių komitetų ir vyriausybinių sporto organizacijų vadovų suvažiavimas. A. Poviliūnas neseniai Londone dalyvavo ANOC komisijos ryšiams su šalių olimpiniais komitetais ir vyriausybėmis posėdyje. LTOK prezidentas šioje komisijoje atstovauja Europai. Į Maskvą balandį kartu su A. Poviliūnu vyks LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis bei Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemenas Rimšelis.

Atgal