VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

06.20. Į Europos žaidynes išlydėti pirmieji Lietuvos sportininkai

Birželio 18 d. Vilniaus geležinkelio stotyje į Minską, į antrąsias Europos žaidynes, išlydėti pirmieji penki iš 73 Lietuvos sportininkų.

Į Baltarusijos sostinę su krepšinio 3×3 rinktine – Medu Kuprijanovu, Pauliumi Semaška, Aurelijumi Pukeliui ir Mintautu Bulanovu bei šaudymo iš lanko atstove Inga Timinskiene išvyko treneriai, komandos medikai, kiti delegacijos nariai.

„Savo ryžtu, sunkiu darbu ir komandine dvasia įrodėte, kad esate verti atstovauti Lietuvai antrosiose Europos žaidynėse. Mūsų šalies sportininkų stiprybę žino visas pasaulis – atvykstate siekti aukščiausių rezultatų, varžytis su pajėgiausiais atletais. Visiems sportininkams, jų treneriams ir kitiems komandų nariams linkiu įkvepiančių pergalių, pasitikėjimo savimi, garbingo atstovavimo olimpiniams idealams, o kylančios šalies vėliavos tegul primena, kad esate ne vieni, bet kartu su viltingomis ir jus palaikančiomis Lietuvos žmonių širdimis“, – linkėjimus sportininkams perdavė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Stiprybės, pasitikėjimo, pergalių linkėjo Baltarusijos ambasados Lietuvoje atstovas Pavelas Slunkinas,  „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys, švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė.

Antrosiose Europos žaidynėse dalyvaus 4082 atletai. Žaidynių programą sudarys 15 sporto šakų, 23 rungtys. Aštuoniose iš jų bus vykdoma kvalifikacija į 2020 m. Tokijo olimpines žaidynes.

Lietuvai žaidynėse atstovaus 32 moterys, 41 vyras. Mūsiškiai dalyvaus 3×3 krepšinio, sportinio šaudymo, šaudymo iš lanko, lengvosios atletikos, bokso, sambo, dziudo, imtynių, badmintono, kanojų ir baidarių irklavimo, gimnastikos, dviračių sporto bei stalo teniso varžybose.

 

 

Atgal