VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

05.23. „Kauno Žalgiris“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos klubu

 „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo atstovai viešėjo Ukrainoje, kurioje gegužės 20 dieną sudėjo parašus ant bendradarbiavimo sutarties su Lvovo „Karpaty“ komanda. Pagrindinės bendradarbiavimo kryptys – jaunimo ir vyrų komandų vystymas bei klubų komercinės ir reklaminės veiklos koordinavimas.

Pasirašyti sutarties su „Karpaty“ klubu į Lvovą keliavo Eimantas Pūras, Laimis Bičkauskas ir Gintautas Cibulskas.

„Jau ilgą laiką stebėjome „Karpaty“ klubą, o dabar, padedami Olego Boičyšino, esame čia. Pradedant komandų spalvomis – mes turime daug bendro. Taip pat, abi komandos skiria daug dėmesio savo sistemos žaidėjams. Tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas bus ilgalaikis ir sugebėsime padėti vieni kitiems tapti geresniais. „Kauno Žalgirio“ klubas auga, vystosi ir ieško partnerių bendradarbiavimui. Kaip ir visoje Lietuvoje, didelį indėlį į mūsų klubo plėtrą turi miesto savivaldybė, kuri padeda tiek finansiškai, tiek ir vystant infrastruktūrą. Apsilankėme Karpatų treniruočių bazėje ir, atvirai kalbant, tokio lygio nesitikėjome. Čia yra viskas, ko gali reikėti ruošiant futbolininkus. Esame lankęsi ir keleto Ispanijos klubų bazėse ir ne visos jos buvo įrengtos taip gerai. Likome maloniai nustebinti“, – Ukrainos žiniasklaidai pasakojo „Kauno Žalgirio“ direktorius E.Pūras.

Šiuo metu Lvovo klube dirba ir Lietuvoje puikiai pažįstamas O.Boičyšinas, kuris prieš keletą metų treniravo Utenos „Utenio“ komandą. Vėliau jis dirbo vyriausiuoju „Karpaty“ treneriu, o dabar užima sporto direktoriaus vietą.

„Su „Kauno Žalgirio“ atstovais pažįstami esame dar nuo tada, kai dirbau Lietuvoje. Nuo to laiko palaikėme gerus ryšius, daug kalbėjome ir jau kurį laiką turėjome bendradarbiavimo idėją. Manau, kad tai bus naudinga abiem klubams. Bendradarbiavimas vyks tarp visų klubų grandžių – pradedant jaunimo komandomis, baigiant pagrindinėmis ekipomis“, – sakė klubo sporto direktorius O.Boičyšinas.

Atgal