VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.14. M.Knystautas ir G.Kulevičius - imtynių turnyro Suomijoje nugalėtojai

40-ą kartą vykusiame tarptautiniame Hermano Kare imtynių turnyre Kouvaloje (Suomija) aukso medalius laimėjo Gytis Kulevičius ir Mantas Knystautas.

Bronzos medaliais pasidabino klaipėdietis Paulius Galkinas (iki 77 kg) ir kaunietis Titas Kerševičius (iki 72 kg).

Kuršėniškis Gytis Kulevičius kovojo lengviausiame iki 60 kg svoryje, o atletas iš uostamiesčio M. Knystautas pajėgiausias buvo tarp sunkiasvorių. 

„Laimėjau turnyrą ketvirtą kartą paeiliui, tapau daugkartiniu nugalėtoju, reiks pagalvoti, ar vyksiu kitąmet į šį turnyrą, - juokaudamas svarstė klaipėdietis. - Juk nėra tokio titulo „superdaugkartinis“, visi šių varžybų tikslai pasiekti“.



Tuo tarpu tikra staigmena tapo triuškinanti G. Kulevičiaus pergalė finale prieš praeitų metų Europos vicečempioną ir 2017 metų Europos jaunimo čempionato prizininką iš Estijos Helary Maegisalu (10:0). Pasak rinktinės trenerio Mindaugo Ežerskio, rezultatas dėsningas. 

„Gytis spaudė pirmame kėlinuke, teisėjai jo pastangas įvertino. Antrame Gytis atliko kelis skirtingus veiksmus pradedant pervedimu, baigiant pasodinimu“, - kovą apibendrino M. Ežerskis.

Vertindamas T. Kerševičiaus pasirodymą, treneris pastebėjo kelias taisytinas skyles kauniečio gynyboje parteryje. Kalbėdamas apie P. Galkino pralaimėtą dvikovą M. Ežerskis apgailestavo dėl apmaudžiai padovanotų taškų.

„Jau eilę metų Hermano Kare turnyras yra tapęs mūsų imtynininkų įžangos į Naujuosius metus eksperimentiniu poligonu. Sezonas ilgas, todėl pirmose varžybose nereikia laukti stebuklų. Rinktinės eksperimentuoja, patikrina naujus kandidatus, žvalgosi, renka informaciją, strateguoja. Varžybos Kouvaloje yra svarbus startas dėliojant prioritetus būsimiems startams. Todėl išties labai apmaudu, kad vos ne pusė mūsų komandos buvo pabučiuoti gripo ir liko Vilniuje“, - kalbėjo treneris M. Ežerskis.

Rinktinės treneris santūriai vertina turnyre užimtas aukštas vietas ir viliasi, kad geriausią sportinę formą atletai rodys pagrindinėse metų varžybose. 

„Nenoriu kad pasikartotų pernykštis scenarijus, kuomet šlavėm medalius prestižiniuose turnyruose, o pasaulio ir Europos čempionatuose likom už borto, todėl tegul suomiškomis pergalėmis džiaugiasi artimieji ir imtynių mylėtojai, o aš palauksiu pagrindinių varžybų“, - pakankamai sausai į laimėtus medalius reagavo M. Ežerskis.

Atgal