VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

01.07. Pirmame etape B. Bardauskas užtruko ilgiau, nei planavo

(Lima, liepos 7 d.) Dakaro ralio pirmąjį etapą vilnietis Balys Bardauskas pradėjo susidūręs ne itin sėkmingai – išsikrovė navigacinės įrangos baterija. Tačiau po ilgų klajonių sportininkas finišą pasiekė, važiavęs pagal kitų sportininkų vėžes. Kol kas neaišku, kelintoje pozicijoje klasifikuosis lenktynininkas, nes oficialiai jis nepasiekė abiejų kelio taškų (way point). Dėl išsikrovusios baterijos įranga nenusiuntė duomenų teisėjams. B. Bardauskas tikina, kad vieną kelio tašką jis pasiekė.

„Sakoma, jeigu pirmąją dieną sekasi labai gerai, tai reiškia, kad po to bus labai blogai, – po finišo guodė save B. Bardauskas. – Praėjus penkioms minutėms po starto, išsikrovė navigacinės įrangos baterija. Nežinojau savo kilometražo. Tad vienoje vietoje suklydau, pravažiavau vieną kelio tašką“.

Kitoje vietoje sportininkas įkrito į duobę užsižiūrėjęs į keturratį.

„Vienoje vietoje užsižiūrėjau į keturratį, kuris virto, tai ir aš virtau kartu su juo į nedidelę duobę. Keturračiui lenktynės baigtos, o aš užsikūriau motociklą. Pirmąją dieną lenktynes baigti yra labai, labai skaudu“, – lenktynių įspūdžiais dalijosi sportininkas.

Kad ir kaip ten būtų, vilnietis nepraranda optimizmo. „Manau, kad čia yra menki praradimai. Buvau užsipylęs nepilnus bakus degalų, kad motociklas būtų lengvesnis. Viskas kol kas labai gerai“, – kalbėjo lenktynininkas.

Informaciją parengė portalas „Agroeta.lt“ – oficialus B. Bardausko informacinis partneris

Marijos Dubickienės nuotraukos: Balys Bardauskas

Atgal