VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

02.27. Sporto naujienos

Pasaulio ralio čempionato užkulisiai nemažiau svarbūs nei pačios lenktynės

Pasaulio ralio čempionato (WRC), kaip ir kitų automobilių sporto varžybų, metu įprastos naujienos apie lenktynininkus - jų pasiekimus, patiriamą įtampą, nuovargį ar miego trūkumą, tačiau kas gi vyksta serviso parke, kuomet lenktyninis automobilis grįžta į jį po įveiktų kilometrų greičio ruožuose.

Pažvelgus iš arčiau į pasaulio ralio čempionate dalyvaujančios komandos virtuvę, natūraliai kyla klausimas: kas daugiau įtampos patiria pasaulio ralio čempionato varžybose - lenktynininkai ar visgi aptarnaujantis techninis personalas.

"Arctic Energy World Rally team" komandos šturmano Donato Zvicevičiaus teigimu, sunku pasakyti, kas daugiau patiria streso ar įtampos.

"Tiek streso, tiek įtampos ar nuovargio patiria kiekvienas komandos narys, kuris atsakingai žiūri į savo užduotis, tačiau galiu patikinti, kad serviso zonoje dirbantys mechanikai tikrai gauna didelį krūvį bei adrenalino ir streso dozę. Ir ne kiekvienas tokį krūvį gali pakelti", - sakė D. Zvicevčius.

Jam antrino ir kolega Deividas Jocius.

"Iš tiesų WRC varžybų metu aptarnaujančiam personalui tenka nemažai įtampos, mat jie per visą dieną turi tik 30 minučių sutvarkyti sportinį automobilį, o jiems per tą pusvalandį gali tekti padaryti bet ką - nuo greičio dėžės iki važiuoklės pakeitimo, ar net atstatyti sudaužytą automobilį", - apie serviso parke tenkančius darbus mechanikams pasakojo "Arctic Energy World Rally team" komandos lenktynininkas.

Tad pasaulio ralio čempionate aptarnaujantis personalas dirba sekundės tikslumu, kad viskas būtų atlikta laiku, o kiekviena klaida gali brangiai kainuoti.

"Pavyzdžiui, Švedijos ralio mes galėjome nebaigti, jei ne mūsų techninio personalo laiku bei tinkamai atliktas ir sustyguotas darbas. Prieš pat 11 greičio ruožą mums buvo dingusi sankaba, sėkmingai baigėme likusius kilometrus greičio ruožuose ir iki serviso zonos mes atvažiavome starterio pagalba. Perdavus automobilį mechanikams, jie per 15 minučių viską sutvarkė. Dėlto galėjome džiaugtis antru iš eilės finišu pasaulio ralio čempionate, o serviso zonoje vykstantis darbas bei patys komandos nariai, jų profesionalumas yra nemažiau svarbūs nei pačios lenktynės", - kalbėjo D. Jocius.

Jo teigimu, pasitelkiant būtent serviso zonoje vykstančiu komandiniu darbu kaip pavyzdžiu būtų galima rašyti vadovėlius, kaip efektyviai reikia dirbti. Mat, precizinį darbą per tas 30 minučių atlieka tik šeši mechanikai.

Lietuvis taip pat prisiminė ir vieno inžinieriaus iš Slovėnijos, kuris aptarnavo "Arctic Energy World Rally team" komandą Monte Karlo ir Švedijos ralių metu, istoriją.

"Vienas inžinierius, kuris aptarnavo mūsų nuomojamą "Peugeot 208" automobilį, pasakojo, kad yra dirbęs gamyklinėje "Hyundai" komandoje. Jis atsisakė, kai kam galbūt atrodytų, išsvajoto darbo gamyklinėje WRC komandoje vien dėlto, kad labiausiai jį vargino įtemptas kelionių grafikas ir negalėjimas būti namuose su šeima. Mat, šeimai laiko per metus likdavo tik trys mėnesiai", - sakė D. Jocius.

Lietuvos krepšininkai užsitikrino vietą antrajame pasaulio čempionato atrankos etape

2019 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato Europos zonos atrankos varžybų ketvirtojo turo rungtynėse C grupėje pirmadienį Lietuvos rinktinė Klaipėdos "Švyturio" arenoje 106:50 (28:19, 20:8, 26:12, 32:11) pranoko Kosovo komandą ir iškovojo ketvirtąją pergalę. 

Po šios pergalės lietuviai užsitikrino vietą kitame atrankos etape. 

Eimantas Bendžius pirmajame kėlinyje pataikė visus šešis tritaškius ir surinko 20 taškų, o Lietuvos rinktinė po pirmųjų 10 min. pirmavo 28:19. Po dviejų kėlinių Lietuvos krepšininkai pirmavo 48:27, o po trijų - 74:39. Paskutinis kėlinys tebuvo formalumas. 

Lietuvos rinktinei 22 taškus pelnė Eimantas Bendžius, 18 - Rokas Giedraitis, 12 - Martynas Echodas, po 11 - Marius Grigonis ir Adas Juškevičius, 10 - Edgaras Želionis, 9 - Arnoldas Kulboka, 8 - Laurynas Birutis. 

Be pergalių liekančioje Kosovo komandoje 23 taškus surinko Shawnas Jonesas. 

Lietuviai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 50-26. 

Kitas rungtynes lietuviai žais birželio 28 dieną išvykoje su Lenkijos krepšininkais. 

Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių ekipas. 

Statistika. 

LIETUVA - KOSOVAS 106:50 (28:19, 20:8, 26:12, 32:11). 

Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Eimantas Bendžius 22, Rokas Giedraitis 18, Martynas Echodas 12, Marius Grigonis 11, Adas Juškevičius 11, Edgaras Želions 10, Arnoldas Kulboka 9, Laurynas Birutis 8, Evaldas Kairys 2, Mindaugas Girdžiūnas 2, Vaidas Čepukaitis 1 (Žygimantas Janavičius). 

Kosovo komandai: Shawn Jones 23, Gezim Morina 8, Erjon Kastrati 7, Jaren Sina 4, Lis Shoshi 3, Alban Veseli 3, Arti Hajdari 2 (Samir Zekiqi, Granit Rugova, Leonard Mekaj). 

Taiklumas: dvitaškiai - 23/33 (69,7 proc.) ir 14/47 (29,7), tritaškiai - 17/34 (50) ir 3/17 (17,63), baudos - 9/11 (81,82) ir 13/21 (61,9). 

Atkovoti kamuoliai - 50 ir 26, rezultatyvūs perdavimai - 29 ir 8, perimti kamuoliai - 9 ir 10, klaidos - 17 ir 14.

Lietuvos šokėjams - aukso ir sidabro medaliai iš tarptautinių varžybų Japonijoje

Sekmadienį Japonijos sostinėje Tokijuje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros laimėjo aukso ir sidabro medalius.

"World Open" kategorijos suaugusiųjų klasikinių šokių grupėje Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno "Kaspinas") tapo nugalėtojais.

Antrą vietą užėmė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini, o bronzos medalius laimėjo Madis Abelis ir Aleksandra Galkina iš Estijos. Varžybose dalyvavo 55 poros.

"Grand Prix" kategorijos profesionalų lygos standartinių šokių grupėje Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė (Kauno "Sūkurys") laimėjo sidabro medalius.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė vokiečiai Benedetto Ferruggia ir Claudia Koehler, o trečią vietą užėmė Bjornas Bitschas ir Ahsli Williamson iš Danijos. Grupėje varžėsi 48 poros.

D. Šemberas vadovaus naujaM LFF apskričių vystymo projektui

Artimiausiu metu Lietuvos futbolo federacija (LFF) pradės naują projektą, kuriuo sieks pagerinti šalies apskričių darbą ir parengti atitinkamą strategiją. Prie to didžiąja dalimi prisidės ir buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas Deividas Šemberas. 

Buvusio Vilniaus "Žalgirio" kapitonu ir ilgamečio Lietuvos rinktinės nario prisijungimu prie projekto pasidžiaugė LFF prezidentas Tomas Danilevičius, kuris neabejoja jo galimybėmis įnešti naujų idėjų: "Deividas yra talentinga futbolo asmenybė ir įrodė, kad gali mąstyti ir skleisti idėjas ne tik futbolo aikštėje, bet ir už jos ribų. Apskričių vystymo klausimas pastaruoju metu tapo labai aktualiu ir manome, kad su tokiu iniciatyviu žmogumi, kaip jis, mes galime nuveikti tikrai nemažai". 

D. Šemberas šiuo metu kremta mokslus UEFA vadybos mokymuose ir neslepia noro efektingai panaudoti žinias bei patirtį Lietuvos futbolo federacijoje. 

"Šio projekto tikslas - padidinti apskričių darbo efektyvumą. Esu čia, nes mokausi futbolo vadybos UEFA organizuojamuose mokymuose ir nekantrauju įgytas žinias pritaikyti Lietuvos futbolo vystyme. Pasikalbėjus su LFF vadovais, nusprendėme visi kartu imtis šio projekto, kuris leistų įgyvendinti ir UEFA mokymuose numatomą praktiką", - sakė D. Šemberas. 

Pasak D. Šembero, laukia ilgas procesas išanalizuoti kiekvienos iš apskričių darbą bei pateikti išvadas, kuriomis remiantis, būtų galima teikti pasiūlymus svarbiausiam šalies futbolo valdymo organui Vykdomajam komitetui: "Dabar aktualiausia yra įsigilinti į kiekvienos apskrities esamą situaciją, išanalizuoti ir nustatyti jautriausias vietas, ties kuriomis būtų galima kryptingai dirbti. Taip pat reikia ištirti kitų Europos šalių gerąsias praktikas bei pasižiūrėti, kaip galėtume pritaikyti jas Lietuvos atveju. Žinoma, tokių didelių šalių, kaip Prancūzijos ar Vokietijos pavyzdžių pritaikymas kartais nėra įmanomas, bet matome tokias besivystančias mažas ir panašių ekonominių išteklių valstybes, kaip Slovėniją ir tai mums gali būti geru indikatoriumi. Svarbu atsižvelgti ir į UEFA rekomendacijas apskričių vystymo klausimu". 

"Apskričių vystymo strategija yra labai reikalinga, nes būtent apskritys yra svarbus įrankis įgyvendinat bendroje LFF strategijoje numatytus tikslus, o šiuo metu yra nemažai aspektų, kuriuos reikia išanalizuoti. Norėčiau, kad kuo daugiau įsitrauktų į šį projektą - iš diskusijų ir nuomonių gimsta geri pasiūlymai, kuriuose reikia bandyti įgyvendinti. Tikiuosi ir glaudaus bendradarbiavimo iš apskričių vadovų", - pažymėjo A lygos prezidento pareigas ankščiau ėjęs D. Šemberas. 

Lapkričio mėnesį prasidėjusiuose UEFA vadybos pratybose D. Šemberas savaitinėse sesijose nuo ankstaus ryto iki vakaro klausosi paskaitų iš patyrusių savo srities specialistų, o taip pat bendrauja ir su garsiais Europos žaidėjais. Visa tai, anot jo, yra neįkainojama patirtis. 

"Kovo mėnesį laukia ketvirtoji sesija Londone, o kursai trunka dvejus metus. Pratybose turime labai stiprius mentorius, į renginius atvažiuoja klubų prezidentai, federacijų vadovai, didelių kompanijų lyderiai, kurie pasakoja apie vadybinius, rinkodaros ir kitus aspektus. Žmonės, sukaupę didelį bagažą patirties, kelia didelį įspūdį ir noriu, kad tokie mokymai praverstų ir Lietuvos futbolui", - dėstė vilnietis. 

D. Šemberas su federacijos vadovais jau kovo mėnesį pradės išvykas į apskritis, kuriose pradės įvadinius susitikimus su jų vadovais ir specialistais. Pirmieji susitikimai numatyti su Vilniaus, Klaipėdos ir Alytaus apskričių prezidentais.

P. Ašmontui - medaliai Vokietijoje ir bilietas į Europos plaukimo čempionatą

Lietuvos plaukikas sužibėjo varžybose Vokietijoje. Regėjimo negalią turintis 17-metis sportininkas Pietų Vokietijos neįgaliųjų plaukimo čempionate Darmštate iškovojo du medalius - sidabro ir bronzos. Be to, jis dviejose distancijose įvykdė Europos suaugusiųjų plaukimo čempionato A normatyvus. 

Lietuvai varžybose Vokietijoje atstovavo iš viso keturi plaukikai. Jie ne tik skynė apdovanojimus, bet ir vieną po kito gerino nacionalinius Lietuvos rekordus.

P. Ašmontas iškovojo sidabro medalį 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Kauno Pranio Dainio ugdymo centro auklėtinis distanciją įveikė per 1 min. 37,26 sek. ir beveik keturiomis sekundėmis pagerino asmeninį rezultatą. Be to, įvykdė Europos plaukimo čempionato A normatyvą.

A normatyvas P. Ašmontui pasidavė ir 100 metrų plaukimo nugara rungtyje, kurioje kaunietis liko penktas. Sėkmingai P. Ašmontas pasirodė ir plaukdamas 50 metrų krūtine (44,53 sek.), kur iškovojo bronzą. Bet tai - ne Europos čempionato rungtis.

P. Ašmontas tapo trečiuoju Lietuvos plaukiku, įgijusiu teisę dalyvauti 2018 m. Europos čempionate, kuris rugpjūčio 13-19 d. vyks Airijos sostinėje Dubline. Anksčiau kelialapius į čempionatą užsitikrino Edgaras Matakas ir Mindaugas Dvylaitis, pernai skynę medalius pasaulio plaukimo čempionate Meksikoje.

Plaukikus treniruojančią Birutę Statkevičienę varžybose Vokietijoje nudžiugino ir kitų Lietuvos sportininkų rezultatai. Marius Skripkaitis 400 metrų laisvuoju stiliumi distancijoje ne tik iškovojo bronzą, bet ir daugiau nei 40 sekundžių pagerino Lietuvos rekordą (7 min. 1,69 sek.).

M. Skripkaičio sesuo Marija Skripkaitytė užėmė trečią vietą 400 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje.

Žygimantas Matusevičius Lietuvos rekordus gerino dukart. Abu kartus - daugiau kaip po 20 sekundžių. Iš pradžių nacionalinis rekordas krito 200 metrų kompleksiniame plaukime (3 min. 29,99 sek.), kuriame mūsų atletas užėmė trečią vietą.

Ž. Matusevičius geriausią šalies rezultatą pasiekė ir kitoje rungtyje - 200 metrų laisvuoju stiliumi (3 min. 9,29 sek.).

Dviratininkas G. Bagdonas Belgijoje iškovojo pasaulio reitingo taškų

Sekmadienį Belgijoje surengtose 70-osiose dviračių lenktynėse Kurnė - Briuselis - Kurnė lietuvis Gediminas Bagdonas ("AG2R La Mondiale") užėmė 26-ąją vietą ir pelnė penkis Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) reitingo taškus.

Nugalėjo olandas Dylanas Groenewegenas ("LottoNL-Jumbo"). Jis 200,1 km nuvažiavo per 4 val. 51 min. 41 sek. Antrąją vietą užėmė prancūzas Arnaud Demare'as (FDJ), trečiąją - italas Sonny Colbrellis ("Bahrain Merida"). Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-61 vietas užėmusiems dviratininkams.

Nuvažiavus apie 15 km susidarė pabėgo septyni dviratininkai, tarp kurių buvo ir 32-ejų metų G. Bagdonas. Didžiausias bėglių grupės pranašumas siekė šiek tiek daugiau nei dvi minutes. Iki finišo likus 87 km. G. Bagdonas garsiajame akmenimis grįsto Senojo Kvaremonto pakilime išsiveržė į priekį ir diktavo tempą apie kilometrą. Netrukus susiformavo apie 20 dviratininkų grupė, kurioje buvo ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionas belgas Greg van Avermaet (BMC), Prancūzijos čempionas A. Demare'as, Belgijos vicečempionas Sep Vanmarcke.

"Labai smagiai važiavosi. Pamatęs, kad susidarė visai nebloga kompanija, pagalvojau, jog šiandien galiu pasiekti neblogą rezultatą, bet artėjant dviem finišo ratams (rato ilgis sudarė 15,3 km) pagrindinė grupė mus pavijo. Tada mums buvo nurodyta padėti savo komandos lyderiui, kuris yra Belgijos čempionas. Likus ratui, jis pateko į griūtį ir mums teko atsilikti bei "atvežti" jį iki grupės. Ir lenktynių pabaigoje dirbome O. Nasenui. Po trumpo atokvėpio dar pabandžiau finišuoti. Visą dieną pabėgime ir dar 26 vieta. Esu patenkintas savo sportine forma", - pasakojo G. Bagdonas.

Kitas lietuvis Aidis Kruopis ("Verandas Willems-Crelan") finišo nepasiekė.

Iš 174 startavusių dviratininkų klasifikuotas 91.

Antradienį G. Bagdonas ir A. Kruopis Belgijoje dalyvaus lenktynėse "Le Samyn".

Tenisininkas R. Berankis Meksikoje pateko į pagrindines varžybas

Meksikoje vyksiančio Teniso profesionalų asociacijos (ATP) "World Tour 500" serijos turnyro "Abierto Mexicano Telcel presentado per HSBC" vienetų atrankos varžybų antrajame rate sekmadienį lietuvis Ričardas Berankis 6:4, 6:4 nugalėjo 26-erių metų amerikietį Keviną Kingą (173-ioji pasaulio raketė) ir pateko į pagrindines varžybas.

Mačas truko 1 val. 20 min.

27-erių metų R. Berankis, kuris pasaulio reitinge užima 108-ąją vietą, už įveiktą atrankos barjerą užsidirbo 20 ATP reitingo taškų.

Pagrindinių vienetų varžybų pirmajame rate R. Berankis žais su 24-ąja pasaulio rakete 29-erių metų prancūzu Adrianu Mannarino.

Turnyro prizų fondą sudaro 1,643 mln. JAV dolerių.

Beisbolininkas D. Neverauskas sužaidė pirmąsias MLB ikisezonines rungtynes

Stipriausios pasaulyje JAV beisbolo lygos (MLB) ikisezoninėse rungtynėse "Pittsburgh Pirates" ekipa, kuriai atstovauja lietuvis Dovydas Neverauskas, pirmadienį namuose 2:13 pralaimėjo "Boston Red Sox" klubui.

25-erių metų lietuvis žaidė visą septintąjį kėlinį ir per jį "Red Sox" beisbolininkams nepavyko užimti nei vienos bazės.

Metiko pozicijoje žaidžiantis D. Neverauskas kovoja dėl vietos pagrindinėje "Pirates" sudėtyje. Galutinė sudėtis turėtų būti paskelbta pasibaigus ikisezoninių rungtynių ciklui.

D. Neverauskas pernai tapo pirmuoju lietuviu, debiutavusiu MLB pirmenybėse. Reguliariajame sezone jis į aikštę išbėgo 24 mačuose.

NBA čempionate J. Valančiūno ekipa šventė pergalę, o D. Sabonio klubas pralaimėjo

Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate pirmadienį Rytų konferencijos lyderė "Toronto Raptors" komanda, kuriai atstovauja Jonas Valančiūnas, namuose 123:94 (30:26, 29:27, 34:22, 30:19) nugalėjo "Detroit Pistons" ekipą.

Starto penkete rungtynes pradėjęs J. Valančiūnas per 22 min. pelnė 2 taškus (dvitaškiai 1/4, tritaškiai 0/2), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą, 2 kartus suklydo ir 1 sykį prasižengė.

Po 20 taškų "Raptors" (42 pergalės/17 pralaimėjimų) ekipai pelnė Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas, 19 - Serge'as Ibaka, 11 - Pascalas Siakamas.

"Pistons" (28/32) gretose 18 taškų surinko Andre Drummondas (18 atk. kam.), 16 - Ishas Smithas, 14 - Reggie Bullockas, po 12 - Blake'as Griffinas ir Dwightas Buycksas, 10 - Jamesas Ennisas.

Detroito klubas Rytų konferencijoje užima devintąją vietą.

"Indiana Pacers" komanda, kuriai atstovauja Domantas Sabonis, svečiuose 103:109 (23:23, 20:26, 22:19, 38:41) nusileido "Dallas Mavericks" krepšininkams.

D. Sabonis per 16 min. surinko 5 taškus (dvitaškiai 1/4, baudos 3/4), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, suklydo 2 ir prasižengė 3 kartus.

"Pacers" (34/26) komandai 24 taškus pelnė Mylesas Turneris (11 atk. kam.), 21 - Victoras Oladipo, 19 - Bojanas Bogdanovičius, po 10 - Glennas Robinsonas bei Cory Josephas.

"Mavericks" (19/42) ekipoje 21 tašką surinko Harrisonas Barnesas, 19 - J. J. Barea, 15 - Dougas McDermottas, 13 - Wesley Matthewsas, 12 - Dennisas Smithas, 10 - Dwightas Powellas (14 atk. kam.).

"Pacers" Rytų konferencijoje užima penktąją vietą, o "Mavericks" ekipa Vakarų konferencijoje yra 12-a.

Pirmadienio rungtynių rezultatai.

"Toronto Raptors" - "Detroit Pistons" 123:94 (30:26, 29:27, 34:22, 30:19)

"Dallas Mavericks" - "Indiana Pacers" 109:103 (23:23, 26:20, 19:22, 41:38)

"Atlanta Hawks" - "Los Angeles Lakers" 104:123 (22:28, 24:36, 29:32, 29:27)

"Boston Celtics" - "Memphis Grizzlies" 109:98 (33:24, 34:17, 19:28, 23:29)

"Brooklyn Nets" - "Chicago Bulls" 104:87 (28:19, 21:32, 35:19, 20:17)

"New York Knicks" - "Golden State Warriors" 111:125 (39:37, 25:26, 18:39, 29:23)

"New Orleans Pelicans" - "Phoenix Suns" 125:116 (26:36, 32:29, 38:24, 29:27)

"Oklahoma City Thunder" - "Orlando Magic" 112:105 (31:38, 30:24, 23:15, 28:28)

"Utah Jazz" - "Houston Rockets" 85:96 (21:19, 23:20, 19:31, 22:26)

"Sacramento Kings" - "Minnesota Timberwolves" 100:118 (29:29, 31:34, 17:34, 23:21).

Baltarusijos krepšininkai nugalėjo Europos čempionus

2019 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato Europos zonos atrankos varžybų ketvirtojo turo rungtynėse A grupėje pirmadienį Baltarusijos rinktinė namuose netikėtai 93:92 (26:24, 20:23, 29:27, 18:18) nugalėjo Europos čempionę Slovėnijos komandą.

Šeimininkams 25 taškus pelnė Devonas Saddleris, 20 - Maksimas Salašas, 18 - Aleksandras Kudriavcevas, 13 - Vitalijus Liutyčius.

Slovėnijos ekipoje 27 taškus surinko Jaka Blažičius, 17 - Klemenas Prepeličius, 14 - Maticas Rebecas.

Su dviem pergalėmis slovėnai grupėje užima antrąją vietą, o pirmąją pergalę iškovoję baltarusiai lieka ketvirti.

Kitose grupės rungtynėse lyderė Ispanijos rinktinė namuose 79:67 (23:17, 23:22, 18:14, 15:14) nugalėjo Juodkalniją ir šventė ketvirtąją pergalę iš tiek pat galimų.

B grupėje svarbią pergalę iškovojo Latvijos rinktinė. Ji namuose 79:70 (14:21, 18:15, 25:18, 22:16) nugalėjo Turkijos ekipą ir šventė antrąjį laimėjimą.

Grupės lyderė Ukraina savo žiūrovų akivaizdoje 77:66 (26:25, 25:7, 9:12, 17:22) įveikė Švedijos krepšininkus.

C grupėje, kurioje rungtyniauja Lietuvos rinktinė, antrąją pergalę iškovojo Vengrijos ekipa. Vengrai namuose 64:57 (12:14, 20:18, 24:12, 8:13) nugalėjo antrą sykį pralaimėjusius lenkus.

Kaip jau skelbta, Lietuvos krepšininkai Klaipėdoje 106:50 (28:19, 20:8, 26:12, 32:11) nugalėjo autsaiderį Kosovą ir užsitikrino vietą kitame etape.

Pagaliau pirmąją pergalę D grupėje iškovojo Kroatijos rinktinė. Ji savo aikštėje 82:78 (25:13, 19:21, 15:26, 23:18) įveikė olandus.

Lyderiai italai svečiuose 101:50 (35:12, 12:13, 29:11, 25:14) nepaliko vilčių rumunams.

Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių ekipas.

Pirmadienio rungtynių rezultatai.

A grupė.

Ispanija - Juodkalnija 79:67 (23:17, 23:22, 18:14, 15:14)

Baltarusija - Slovėnija 93:92 (26:24, 20:23, 29:27, 18:18).

Lentelė.

1. Ispanija 4 4 0

2. Slovėnija 4 2 2

3. Juodkalnija 4 1 3

4. Baltarusija 4 1 3.

B grupė.

Latvija - Turkija 79:70 (14:21, 18:15, 25:18, 22:16)

Ukraina - Švedija 77:66 (26:25, 25:7, 9:12, 17:22).

Lentelė.

1. Ukraina 4 3 1

2. Turkija 4 2 2

3. Latvija 4 2 2

4. Švedija 4 1 3.

C grupė.

Vengrija - Lenkija 64:57 (12:14, 20:18, 24:12, 8:13)

Lietuva - Kosovas 106:50 (28:19, 20:8, 26:12, 32:11).

Lentelė.

1. Lietuva 4 4 0

2. Lenkija 4 2 2

3. Vengrija 4 2 2

4. Kosovas 4 0 4.

D grupė.

Kroatija - Olandija 82:78 (25:13, 19:21, 15:26, 23:18)

Rumunija - Italija 50:101 (12:35, 13:12, 11:29, 14:25).

Lentelė.

1. Italija 4 4 0

2. Rumunija 4 2 2

3. Olandija 4 1 3

4. Kroatija 4 1 3.

"Vytauto" krepšininkai pralaimėjo "lietuviškajam" Ščecino klubui

Prienuose vykstančio "Big Baller Brand Inernational" krepšinio turnyro antrosiose rungtynėse pirmadienį Prienų-Birštono "Vytauto" komanda 96:128 (24:34, 24:27, 30:32, 18:35) pralaimėjo Ščecino "King Wilki Morskie" (Lenkija) ekipai, kurią treniruoja Mindaugas Budzinauskas ir kuriai atstovauja trys lietuviai.

Antrąją nesėkmę patyrusiam "Vytautui" 26 taškus pelnė LiAngelo Ballas, 18 - Edvinas Šeškus, 13 - Egidijus Dimša.

"King" klubui, kuriam tai buvo antroji pergalė, Tauras Jogėla surinko 22 taškus, Carlosas Medlockas - 20, Martynas Paliukėnas - 18. Šiai komandai taip pat atstovauja Kostas Jonuška.

Dėl trečiosios vietos turnyre LaVaro Ballo treniruojamas "Vytautas" antradienį žais su Domžalės "Helios" (Slovėnija) ekipa.

Tenisininkas L. Grigelis Italijoje pralaimėjo pirmąjį dvejetų mačą

Italijoje vykstančio Tarptautinės teniso federacijos ITF "Futures" serijos turnyro "Trentino" dvejetų varžybų pirmajame rate pirmadienį lietuvis Laurynas Grigelis su italu Riccardo Balzeraniu 6:7 (5-7), 6:3, 7-10 pralaimėjo turnyro favoritams britams Scottui Claytonui bei Marcusui Willisui.

Susitikimas truko 1 val. 27 min.

281-ą vietą Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge užimantis L. Grigelis pirmajame vienetų varžybų rate susitiks su 27-erių metų prancūzu Tomu Jomby (586).

Turnyro prizų fondą sudaro 25 tūkst. JAV dolerių.

Krepšininkių M. Kvederavičiūtės ir G. Mažionytės ekipa išplėšė kelialapį į EEWBL pusfinalį

Rytų Europos moterų krepšinio lygos (EEWBL) atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse pirmadienį Umeo "Udominate Basket" (Švedija) komanda, kuriai atstovauja Mantė Kvederavičiūtė ir Gintarė Mažionytė, namuose 95:90 (24:14, 16:28, 28:21, 27:27) nugalėjo Liuleo "Lulea Basket" (Švedija) ekipą ir pateko į pusfinalį.

G. Mažionytė per 32 min. pelnė 11 taškų (dvitaškiai 0/5, tritaškiai 3/5, baudos 2/2), atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kartą suklydo ir išnaudojo 5 asmeninių pražangų limitą. M. Kvederavičiūtė per 12 min. surinko 2 taškus (dvitaškiai 1/1, tritaškiai 0/1), atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį ir 2 sykis prasižengė.

Pirmąsias rungtynes Umeo ekipa pralaimėjo mažesniu skirtumu 74:78.

Lietuvos rinktinės treneris D. Adomaitis: esu patenkintas visų žaidėjų darbu

Po ketvirtosios pergalės 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato Europos zonos atrankos varžybose Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi žaidėjų atsidavimu.



Lietuviai pirmadienį Klaipėdoje 106:50 sutriuškino autsaiderę Kosovo komandą ir užsitikrino vietą kitame etape. 

Šiose rungtynėse sublizgėjo Eimantas Bendžius, kuris pataikė visus metimus (tritaškiai 6/6) ir surinko 22 taškus. Pirmą kartą Lietuvos rinktinės aprangą apsivilko jaunieji Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis.

"Sveikinu savo komandą, žaidėjus. Labai didelis ačiū fanams, kurie šiandien važiavo ir iš Vilniaus. Žaidėjams labai norėčiau padėkoti už profesionalumą šio "lango" ir itin gerą darbą. Kalbant apie rungtynes, padarėme savo darbą. Eimanto Bendžiaus buvo fantastinis pirmasis kėlinys, jis turi tą savybę, kad jei pajaučia žaidimą jo nesustabdysi. Arnoldas Kulboka ir Laurynas Birutis labai nori išnaudoti savo šansą ir savo darbą atliko labai gerai, tačiau nepamirškime, kad žaidėme su Kosovu. Esu patenkintas visų žaidėjų darbu", - kalbėjo D. Adomaitis.

Paklaustas, ar kitame atrankos lange į rinktinę bus kviečiamas veteranas Kšištofas Lavrinovičius, D. Adomaitis atsakė, kad "niekada nesakyk niekada". 

"Jo patirtis yra labai didelė. Jis yra tikras pavyzdys visiems žaidėjams. Kšištofas yra tikras patriotas. Jeigu rinktinėje bus įsteigta psichologo pareigybė, tai iškart atiteks Kšištofui", - pridūrė treneris.

Rungtynėmis buvo patenkintas ir antrą kartą Lietuvos rinktinėje žaidęs aukštaūgis Martynas Echodas.

"Žaidėme puikiai puolime, taip pat ir gynyboje, leisdami varžovams įmesti tik 50 taškų. Antroje rungtynių pusėje atsipalaidavome ir žaidėme laisvai. Džiaugiuosi, kad su L. Biručiu galėjome abu žaisti šiose rungtynėse ir tikrai nejaučiu jokios konkurencijos su juo", - sakė M. Echodas.

Kitas rungtynes lietuviai žais birželio 28 dieną išvykoje su Lenkijos krepšininkais.

 

Atgal