VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

02.25. Sporto naujienos

Olimpinėse keturviečių bobslėjų varžybose dominavo vokiečiai, latviai liko penkti

Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių bobslėjaus vyrų keturviečių ledrogių varžybose sekmadienį Latvijos komanda - Oskaras Melbardis, Daumantas Dreiškenis, Arvis Vilkaste ir Janis Strenga - užėmė penktąją vietą. 



Čempionais tapo vokiečiai Francesco Friedrich, Candy Baueris, Martinas Grothkoppas ir Thorstenas Margis. Jie keturis kartus trasą įveikė per 3 min. 15,85 sek. 

Sidabro medalius iškovojo kita Vokietijos komanda - Nico Waltheris, Kevinas Kuskė, Alexanderis Roedigeris ir Ericas Franke (+0,53 sek.). Bronza atiteko korėjiečiams Yunjong Wonui, Junglinui Junui, Youngwoo Seo ir Donghyunui Kimui (+0,53 sek.). 

Sočio žaidynių keturviečių ledrogių vicečempionai latviai nugalėtojams pralaimėjo 0,80 sek. 

Vis dėlto latviai galės džiaugtis olimpiniu auksu. Šis latvių kvartetas bus paskelbtas Sočio žaidynių čempionu, nes prieš ketverius metus nugalėję rusai dėl antidopingo taisyklių pažeidimų yra diskvalifikuoti. Oficialiai pirmuoju auksu žiemos olimpinių žaidynių istorijoje latviai mėgausis po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) patvirtinimo. 

Varžybose dalyvavo 29 komandos. 

Kaip jau skelbta, dviviečių bobslėjų varžybose Pjongčange latviai Oskars Melbardis ir Janis Strenga iškovojo bronzos medalius. Tai vieninteliai mūsų šalies kaimynų apdovanojimai šiose žaidynėse.

Olimpinių atletų iš Rusijos komanda po pratęsimo tapo olimpine ledo ritulio čempione

Pjongčange (Pietų Korėja) besibaigiančių 23-iųjų žiemos olimpinių žaidynių vyrų ledo ritulio turnyre triumfavo Olimpinių atletų iš Rusijos komanda. Rusai finale po dramatiškos kovos ir pratęsimo 4:3 (1:0, 0:1, 2:2; 1:0) nugalėjo Vokietijos rinktinę.

Paskutinę pirmojo kėlinio sekundę rusus į priekį išvedė Viačelavas Voinovas, o antrojo kėlinio viduryje (30 min.) rezultatą išlygino Felixas Schutzas.



Tikra drama vyko trečiajame kėlinyje. 54-ąją min. Nikita Gusevas vėl sugrąžino rusams minimalią persvarą, bet vos po 10 sek. Dominikas Kahunas atstatė pusiausvyrą. 57-ąją min. vokietis Jonas Mulleris išvedė savo komandą į priekį, o po akimirkos rusas Sergejus Kalininas buvo nubaustas 2 min. pašalinimu.

Žaisdami mažumoje rusai pakeitė vartininką penktu aikštės žaidėju ir, vos prasidėjus paskutinei trečiojo kėlinio minutei, N. Gusevas sugebėjo išlyginti rezultatą.

10-ąją pratęsimo minutę vokietis Patrickas Reimeris už žaidimą aukštai pakelta lazda buvo 2 min. pašalintas iš aikštės ir po kelių akimirkų kiekybinę persvarą išnaudojęs rusas Kirilas Kaprizovas pelnė pergalingą įvartį.

Rusijos ledo ritulininkai olimpinius medalius iškovojo pirmą kartą nuo 2002 metų, kuomet pelnė bronzą. 1992 metais aukso medalius iškovojo tuometinė "Jungtinė" komanda.

Vokietijos rinktinė olimpine vicečempione tapo pirmąjį kartą. Anksčiau jie du kartus buvo iškovoję bronzos apdovanojimus - 1932 ir 1976 metais.

Šiaurės Korėjos aukšto lygio atstovų delegacija atvyko į Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremoniją

Sekmadienį Pietų Korėjos sieną kirto Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje dalyvausianti aukšto lygio Šiaurės Korėjos delegacija, kurios sudėtyje - generolas Kim Yong Cholas.

Remiantis naujienų agentūros "Yonhap" pranešimais, buvęs Šiaurės Korėjos žvalgybos agentūros vadovas ir dabartinis valdančiosios Darbininkų partijos Centro komiteto vicepirmininkas Kim Yong Cholas atvyko kartu su septyniais kitais delegacijos nariais.

Generolas kaltinamas suplanavus 2010 metais torpeduoti Pietų Korėjos karo laivą, dėl kurio žuvo 46 žmonės. Pasklidus žinioms apie planuojamą Kim Yong Cholo dalyvavimą, Pietų Korėjoje kilo protestai. 

Delegacija dalyvaus sekmadienio vakarą vyksiančioje žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje, tačiau pasirodė spėlionių dėl galimo Šiaurės Korėjos delegacijos susitikimo su JAV delegacija. Ceremonijoje taip pat dalyvaus JAV prezidento Donaldo Trumpo duktė Ivanka. 

Pietų Korėjos naujienų agentūra "Yonhap" pažymi, kad Šiaurės Korėjai neįprasta siųsti aukštus savo delegatus į tokias jautrias vietas Pietuose.

Sprendimas siųsti aukštus pareigūnus į olimpinių žaidynių uždarymą vėl pakurstė kalbas, kad Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong-unas gali būti pasiruošęs grįžti prie derybų stalo dėl savo šalies branduolinės programos.

Pjongčango olimpinių žaidynių medalių įskaitoje nugalėjo Norvegija
 Pjongčange (Pietų Korėja) pasibaigusių 23-iųjų žiemos olimpinių žaidynių medalių įskaitoje nugalėjo Norvegijos komanda. Norvegai iškovojo 14 aukso, 14 sidabro ir 11 bronzos medalių.

Norvegija taip pat yra daugiausiai medalių iškovojusi šalis.

Antrąją vietą užėmė Vokietija (14 aukso, 10 sidabro ir 7 bronzos).

Po pergalingai pasibaigusių vyrų keturviečių bobslėjų varžybų sekmadienį vokiečiai buvo tapę medalių įskaitos lyderiais, bet 37-erių metų Norvegijos slidininkės Marit Bjorgen triumfas paskutinėse - 30 km lenktynėse klasikiniu stiliumi - sugrąžino Norvegiją į viršūnę.

Vokietijai triumfą medalių įskaitoje galėjo padovanoti ledo ritulininkai, bet vyrų turnyro finale vokiečiai po pratęsimo 3:4 nusileido Olimpinių atletų iš Rusijos komandai.

Trečiąją poziciją užėmė Kanada (11 aukso, 8 sidabro, 10 bronzos), ketvirtąją - JAV (9 aukso, 8 sidabro, 6 bronzos), penktąją - Olandija (8 aukso, 6 sidabro, 6 bronzos).,

2014 metų Sočio olimpinių žaidynių medalių įskaitoje nugalėjo Rusija (11 aukso, 9 sidabro, 9 bronzos). Norvegai (11 aukso, 5 sidabro, 10 bronzos) buvo antri, o vokiečiai (8 aukso, 6 sidabro ir 5 bronzos) - šešti. 

Šįkart po olimpine vėliava startavusi Rusijos delegacija su 2 aukso, 6 sidabro ir 9 bronzos medaliais užėmė 13-ąją vietą.

Lenkija su vienu aukso ir vienu bronzos medaliu užėmė 20-ąją vietą, o vieną bronzos apdovanojimą pelniusi Latvija pasidalino 28-30 vietas su Kazachstanu ir Lichtenšteinu.

Olimpinius medalius iškovojo 30 šalių sportininkai (aukso - 22). 

Pjongčango olimpinėse žaidynėse iš viso išdalinti 102 medalių komplektai. 

Medalių įskaitos lyderiai (vieta, šalis, aukso, sidabro, bronzos, iš viso).

1. Norvegija 14 14 11 39

2. Vokietija 14 10 7 31

3. Kanada 11 8 10 29

4. JAV 9 8 6 23

5. Olandija 8 6 6 20

6. Švedija 7 6 1 14

7. Pietų Korėja 5 8 4 17

8. Šveicarija 5 6 4 15

9. Prancūzija 5 4 6 15

10. Austrija 5 3 6 14...

Rusijos delegacijai neleista olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje žygiuoti su savo šalies vėliavomis

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) prieš pat Pjongčango olimpinių žaidynių uždarymą paskelbė, kad uždarymo ceremonijos metu neleis Rusijai žygiuoti su savo šalies vėliavomis. Rusijai pratęstos sankcijos dėl olimpinėse žaidynėse užfiksuotų antidopingo taisyklių pažeidimų, praneša "Reuters". 

Rusijos sportininkai Pjongčange varžėsi po olimpine vėliava, nes pati valstybė buvo diskvalifikuota iš olimpinių žaidynių dėl sistemingo dopingo vartojimo 2014 metų Sočio žaidynių metu ir valstybės palaikomos dopingo programos. 

Pjongčango olimpinėse žaidynėse dėl dopingo vartojimo įkliuvo du Rusijos atletai - akmenslydininkas Aleksandras Krušelnickis ir bobslėjininkė Nadežda Sergejeva. 

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) prieš pat Pjongčango olimpinių žaidynių uždarymą paskelbė, kad uždarymo ceremonijos metu neleis Rusijai žygiuoti su savo šalies vėliavomis. Rusijai pratęstos sankcijos dėl olimpinėse žaidynėse užfiksuotų antidopingo taisyklių pažeidimų

"Tokios naujienos mus smarkiai nuvylė ir, be kitų aplinkybių, prisidėjo prie to, kad negalime panaikinti sankcijų Rusijai", - sakė IOC prezidentas Thomas Bachas. 

IOC prezidentas pridūrė, kad Rusijos olimpinis statusas būtų automatiškai atstatytas jeigu būtų patvirtinta, kad nei vienas rusas Pjongčange nevartojo dopingo. "Tokia buvo objektyvi sąlyga dėl sankcijų panaikinimo", - teigė jis. 

Suspenduotas Rusijos olimpinis komitetas tikėjosi, kad prieš žaidimo uždarymą jis bus grąžintas į olimpinę šeimą. 

"Kai kurie sportininkai ilgiau pasiliko Pjongčange tikėdamiesi, kad galės uždarymo ceremonijoje žygiuoti su savo šalies vėliavomis. Esu labai nusivylusi", - sakė Rusijos slidinėjimo federacijos prezidentė Elena Valbė. 

Nusivylimo šiuo IOC sprendimu neslėpė ir olimpiniais čempionais tapę Rusijos ledo ritulininkai, čiuožėja Jevgenija Medvedeva ir kiti.

Švedijos akmenslydininkės tapo olimpinėmis čempionėmis

Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių vyrų akmenslydžio varžybose sekmadienį triumfavo Švedijos rinktinė.

Finale švedės sekmadienį 8:3 nugalėjo Pietų Korėjos komandą.
n/akmen
Po penkių kėlinukų švedės pirmavo 4:1, o po septynių - 7:1.

Švedijos akmenslydininkės olimpinėmis čempionėmis tapo trečiąjį kartą. Jos triumfavo 2006 ir 2010 metų žaidynėse, o 2014 metais Sočyje iškovojo sidabro apdovanojimus. 1998 metais Nagane jos buvo trečios.

Pietų Korėjos komandai tai pirmieji medaliai olimpinio moterų akmenslydžio turnyro istorijoje. 

Bronzos medalius iškovojo Japonijos komanda. Ji mače dėl trečiosios vietos šeštadienį 5:3 nugalėjo Didžiosios Britanijos rinktinę.

Tenisininkas R. Berankis sunkia pergale pradėjo ATP 500 turnyro Meksikoje atranką

Meksikoje vyksiančio Teniso profesionalų asociacijos (ATP) "World Tour 500" serijos turnyro "Abierto Mexicano Telcel presentado per HSBC" vienetų atrankos varžybų pirmajame rate šeštadienį lietuvis Ričardas Berankis 3:6, 6:1, 6:4 nugalėjo 27-erių metų Marcelą Arevalo (214-oji pasaulio raketė) iš Salvadoro.

Mačas truko 1 val. 38 min. 

27-erių metų R. Berankis, kuris pasaulio reitinge užima 108-ąją vietą, atliko du neatremiamus padavimus, o varžovas - septynis.

Lemiamame, antrajame, atrankos rate R. Berankis žais 26-erių metų amerikiečiu Kevinu Kingu (179).

Patekdamas į antrąjį atrankos ratą, R. Berankis pelnė 10 ATP reitingo taškų ir 2690 JAV dolerių premiją.

Turnyro Meksikoje prizų fondą sudaro 1,642 mln. JAV dolerių.

T. Strolia ir M. Biliūnaitė - Lietuvos slidinėjimo čempionai

Šeštadienį Ignalinoje prasidėjusio atvirojo Lietuvos slidinėjimo čempionato vyrų 1,1 km sprinto klasikiniu stiliumi varžybų finale triumfavo Tautvydas Strolia.

Antrąją vietą užėmė Jaunius Drūsys, trečiąją - Deimantas Kliševičius.

Varžybose dalyvavo 18 slidininkų iš Lietuvos ir Latvijos.

Moterų sprinto varžybose nugalėjo Martynas Biliūnaitė. Antra finišavo Vitalija Kutkauskaitė, trečia - Fausta Repečkaitė.

Sekmadienį vyrai varžysis 15 km, o moterys 10 km laisvuoju stiliumi.

Europos sniego tinklinio ture Gruzijoje - lietuvaičių pergalės

Šeštadienį Gruzijoje prasidėjusiame trečiajame Europos sniego tinklinio turo etape pergalingai žygiuoja abi Lietuvos moterų poros, iškovojusios kelialapius į pusfinalį.

Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina pirmajame rate 2-0 (11:3, 11:4) nepasigailėjo gruzinių Elizabet Palavandišvili ir Nanos Coconavos, o antrajame 2-0 (12:10, 11:8) įveikė antrąjį reitingą turnyre turinčias ruses Kseniją Dabižą bei Kseniją Chakimzanovą.

Ievos Vasiliauskaitės ir Gerdos Grudzinskaitės duetas pirmajame susitikime 2-0 (11:5, 11:4) nugalėjo gruzines Aną Tvauri bei Nino Stutua, o antrajame rate 2-0 (11:9, 12:10) įrodė pranašumą prieš favoritėmis laikomas čekes Michaelą Knoblochovą bei Anną Dostalovą.

Lietuvaičių varžovės pusfinalyje paaiškės sekmadienį ryte.

Vyrų turnyro pirmajame rate lietuviai Artūras Vasiljevas ir Marius Malinauskas po ataklios kovos 1-2 (8:11, 11:8, 2:11) nusileido Europos turo etapo Italijoje vicečempionams rusams Ruslanui Bykanovui ir Maksimui Hudjakovui.

Su vienu minusu pasirodymą tęsiantys mūsiškiai vėliau 2-0 (11:4, 11:5) įveikė gruzinus Nikolozą Apšinašvilį bei Eriką Abramovą bei pateko tarp aštuonių pajėgiausių turnyro porų.

Turnyro nugalėtojai iškovos kelialapius į pirmąjį Europos sniego tinklinio čempionatą, kuris kovo 23-25 dienomis vyks Austrijoje. Jame dalyvaus ir Lietuvos čempionėmis tapusios poros - Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė bei Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis.

NHL lyderiai iškovojo trečiąją pergalę iš eilės

Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) reguliariojo sezono rungtynėse šeštadienį Tampa Bay "Lightning" klubas svečiuose po baudinių serijos 4:3 (1:1, 1:2, 1:0; 0:0; 1:0) nugalėjo "Montreal Canadiens" ekipą ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Braydenas Pointas (13 min.), Nikita Kučerovas (28) ir Ryanas Callahanas (43), o pergalingą baudinį realizavo B. Pointas.

"Canadiens" gretose pasižymėjo Byronas Froese (9), Joe Morrow (29) ir Maxas Pacioretty'is.

"Lightning" (62 rungt./87 tšk.) klubas pirmauja Vakarų konferencijoje ir yra lygos lyderis. "Canadiens" (61 rungt./55 tšk.) ekipa Vakaruose yra 14-a.

Šeštadienio rungtynių rezultatai.

"New Jersey Devils" - "New York Islanders" 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

"Columbus Blue Jackets" - "Chicago Blackhawks" 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

"Dallas Stars" - "Winnipeg Jets" 3:5 (1:0, 1:5, 1:0)

"Detroit Red Wings" - "Carolina Hurricanes" 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

"Florida Panthers" - "Pittsburgh Penguins" 6:5 (2:1, 2:1, 2:3)

"Montreal Canadiens" - "Tampa Bay Lightning" 3:4 (1:1, 2:1, 0:1; 0:0; 0:1), po baudinių

"Toronto Maple Leafs" - "Boston Bruins" 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)

"Washington Capitals" - "Buffalo Sabres" 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

"Arizona Coyotes" - "Anaheim Ducks" 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

"Los Angeles Kings" - "Edmonton Oilers" 3:4 (0:1, 1:2, 2:1).

Atgal