VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

12.16. Plaukikė R. Meilutytė: labai jaudinausi, bet pavyko pasinaudoti geru startu

 Europos plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionate Kopenhagoje (Danija) antrąjį aukso medalį iškovojusi 20-metė lietuvė Rūta Meilutytė džiaugėsi išnaudojusi savo stipriąją vietą - gerą startą.

Moterų 100 m plaukimo krūtine finale šeštadienį 20-metė mūsų šalies atstovė finišavo per 1 min. 3,79 sek. ir aplenkė visas septynias varžoves.

Lietuvos sportininkė pirmavo nuo pat starto ir neleido varžovėms pagalvoti apie pergalę.

Antrąją vietą užėmė šios rungties Europos čempionės titulą praradusi suomė Jena Laukanen (Jenn Laukkanen, 1 min. 4,25 sek.), trečiąją - ispanė Chesika Val Montero (Jessica Vall Montero, 1 min. 4,80 sek.).

"Buvo labai sunku, nes labai jaudinausi. Žinojau, kad finale bus atkakli kova, nes visos varžovės buvo labai stiprios. Aš turėjau nuo pat pradžių atitrūkti nuo varžovių ir pasinaudoti savo geru startu, o vėliau siekiau "išgyventi" distancijos pabaigoje ir neleisti varžovėms manęs aplenkti. Laikas galėjo būti ir geresnis, bet jo šiuo metu užteko", - po finišo sakė R. Meilutytė.

Lietuvos plaukikė taip pat dėkojo treneriams, rėmėjams, sirgaliams ir komandos nariams už palaikymą.

Tai yra antrasis R. Meilutytės medalis šiose Europos pirmenybėse. Trečiadienį ji triumfavo 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Prieš ketverius metus taip pat Danijoje vykusiame Europos čempionate R. Meilutytė laimėjo tris aukso medalius - 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse ir 100 m kompleksiniame plaukime.

Sekmadienį R. Meilutytė savo jėgas išmėgins 200 m plaukimo krūtine rungtyje.
 
Atgal