VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

11.08. Renkama rekordinė Dakaro komanda

Iš bendraminčių lietuvių nuotraukų sudaryta Vyčio mozaika jau penktąjį jubiliejinį kartą lydės "General Financing team Pitlane" komandą į sudėtingiausią pasaulio ralio maratoną - Dakarą. Tūkstančiai fanų susibūrę Vytyje, patalpinti garbingiausioje "Toyota Hilux Gazoo Racing" automobilio vietoje, gali tapti rekordinio dydžio Dakaro komanda.

"Dakare kasmet sulaukiu šimtų ovacijų, rodant į Vytį ir jame patalpintas drauge keliaujančių nuotraukas. Tęsiame tradicijas. Drauge įveikti Dakarą ir vėl kviečiame Komandos draugus ir fanus. Pirmieji fanai Vytyje į sudėtingiausias planetos lenktynes su komanda iškeliavo 2014 metais. Pirmus dvejus metus koliažas buvo ant sportinių automobilių stogo, vėliau - ženkliai išaugus dalyvių skaičiui - jis puošė bolido šoną. Kasmet susidomėjimas šiuo projektu auga geometrine progresija", - sakė B. Vanagas, Dakaro ralyje startuosiantis šeštąjį kartą.
Per ketverius metus drauge su lenktynininku Benediktu Vanagu Pietų Ameriką aplankė daugiau nei 19 000 tautiečių. Pirmąjį kartą į Dakarą keliavo šiek tiek daugiau nei 1000 fanų, 2017 metais - jau beveik 7000. 
"Mes tikrai turime pagrindą teigti, kad esame didžiausia komanda Dakare. Norėčiau, kad šiemet ji taptų tokia didelė, jog nuotraukos nebetilptų į vieną Vytį ir 2018 metų Dakare bolidą puoštume jau dviem Vyčiais ant abiejų bolido šonų. 98 proc. Žmonių Lietuvoje žino Dakaro ralį, beveik 70 proc. juo domisi - tad tai tikrai yra įmanoma. Nes Lietuva ir Dakare yra Lietuva", - teigė B. Vanagas.
2018 metų Dakaro ralyje "General Financing team Pitlane" komanda privalės įveikti daugiau nei 9 tūkstančių kilometrų trasą, kuri drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Peru, Boliviją, Argentiną.

Atgal