VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

09.06. LTOK lankėsi Japonijos atstovai

Antradienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) lankėsi Japonijos parlamento Japonijos-Lietuvos draugystės asociacijos pirmininkas Hirofumis Nakasonė (Hirofumi Nakasone) bei Japonijos ambasadorius Lietuvoje Tojoejis Šigida (Toyoei Shigeeda). H. Nakasonė yra buvęs Japonijos užsienio reikalų ministras, buvęs Švietimo ir sporto ministras. 

H. Nakasonė palinkėjo LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei, kad į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes vyktų kuo gausesnis mūsų šalies sportininkų būrys ir kad jie pasiektų kuo aukštesnių rezultatų. Lietuvos olimpiečiai turi unikalią galimybę šioms žaidynėms ruoštis treniruočių stovyklose pačioje Japonijoje - LTOK su Hiracukos miestu pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė dėkojo svečiams už šią pagalbą ir džiaugėsi šiltais abiejų šalių santykiais. Lietuva buvo viena pirmųjų šalių pasaulyje, su Japonija pasirašiusi tokį susitarimą. Tikimasi, kad tai padės mūsų sportininkams kokybiškai pasirengti, aklimatizuotis.
H. Nakasonė pasveikino LTOK atstovus su disko metiko Andriaus Gudžiaus iškovotu aukso medaliu pasaulio lengvosios atletikos čempionate Londone ir palinkėjo Lietuvos krepšinio rinktinei sėkmės Izraelyje.
Japonijos ambasadorius T. Šigida akcentavo, kad jų šaliai labai svarbu stiprinti bendradarbiavimą su Lietuva, ypač jaunimo tarpe, tad rengiamos įvairios mainų programos. Viena jų - 2020 metais net 200 Lietuvos vaikų vyks į Tokiją, kur gyvens japonų šeimose, susipažins su šalies kultūra, o taip pat turės galimybę palaikyti mūsų šalies sportininkus vasaros olimpinėse žaidynėse.
H. Nakasonė taip pat papasakojo apie Japonijos ketinimus Osakoje surengti pasaulinę parodą "Expo 2025". Jeigu kitais metais japonams pavyks nugalėti kitus pretendentus ir iškovoti teisę surengti šią parodą, joje maloniai kviečiami apsilankyti ir lietuviai.

Atgal