VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

04 30. Oficialiai pristatytas 2017-ųjų Dakaro maršrutas: Paragvajus, Bolivija, Argentina

Prieštaringo dalyvių ir žiūrovų vertinimų šiais metais dėl varžybų trasų sulaukę Dakaro ralio organizatoriai ateinančiais metais pasiūlys daugiau įvairovės. Po ilgų derybų su Čilės vadovais, „Amaury Sport Organisation“ (ASO) bendro sprendimo nerado, tačiau greitai susitarė su Dakare debiutuosiančio Paragvajaus atstovais, kuris prisidėjo prie tradicinėmis tapusių garsiojo maratono valstybių – Argentinos ir Bolivijos.

Garsiai kalbama, kad Čilės atstovai sunkios finansinės padėties šalyje nesutiko mokėti 5 milijonų JAV dolerių Dakarą organizuojančiai ASO ir atsisakė minties tapti viena iš garsiausią dykumų ralį priglausiančių šalių. Tuo tarpu maratonas pirmą kartą užsuks į Pietų Amerikos širdimi vadinamą Paragvajų, kuris dalyviams pasiūlys tradicinius Dakaro elementus – dulkes, smėlynus ir akmeningas vietoves. Jau 7-ą kartą šiose varžybose jėgas išmėginsiantis Antanas Juknevičius sveikino organizatorių sprendimą paįvairinti ralio trasas.

„Niekada anksčiau Paragvajus nebuvo priėmęs Dakaro lenktynių, todėl kitų metų maršrutas tikrai bus kupinas siurprizų. O tikėtis galima visko – ir džiunglių, ir kalnų, ir smėlio. Bet kuriuo atveju dabar, kai oficialiai patvirtintos Dakaro sostinės, jau galime pradėti ruoštis potencialiems iššūkiams,“ dalinasi Antanas Juknevičius. „Taip pat tikiuosi, kad 2017-aisiais bus atnaujintas ne tik lenktynių maršrutas, bet ir pasikeis organizatorių požiūris į dalyvius – jis taps objektyvesnis ir sąžiningesnis, visos komandos turės vienodas sąlygas ir sulauks vienodo dėmesio, nepriklausomai nuo to, ar tai gamintojų ekipos, ar privatūs lenktynininkai, visus metus sunkiai besiruošiantys Dakarui."

2017-ųjų Dakaro ralis startuos Paragvajaus sostinėje Asunsjonas ir finišuos Buenos Airėse, Argentina. Jau 38-ą kartą rengiamas sunkiausiu pasaulio dykumų maratonu vadinamas Dakaro ralis 2009-aisias iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką dėl terorizmo grėsmės. Ateinančiais metais Antanas Juknevičius ralyje varžysis „Overdrive“ bolidu, kuriuo šiais metais užėmė 27-ąją vietą galutinėje automobilių klasės įskaitoje.

Atgal