VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sportas

08 04. Sėkmingi Lietuvos “Makabi” startai Berlyne

Semionas Finkelšteinas

Lietuvos sporto klubo “Makabi” prezidentas,delegacijos vadovas

Berlyne vyksta XIV-osios Europos “Makabi” žaidynės. Šioje Makabiadoje dalyvauja 2340 sportininkų, atstovaujančių 38 valstybes. Jie rungiasi 19 sporto šakų. Jau baigėsi plaukimo varžybos, kurios buvo ypač sėkmingos Lietuvos “Makabi”plaukikams. Varžybos vyko atvirame plaukimo baseine. Sąlygos varžytis buvo sudėtingos, nes oro temperatūra, kaip vasarai, buvo žema, nuo 11 laipsnių ryte iki 18-os dieną. Bet mūsų plaukikai atlaikė visus išmėginimus ir iškovojo net 16 medalių. Keturi Lietuvos plaukikai varžėsi įvairiais plaukimo stiliais ir įvairiose distancijose. Rekordinį medalių “derlių”surinko plaukikas Andrej Fadejev, kuris iškovojo net aštuonis medalius: tris aukso ir penkis sidabro. Tris bronzos medalius iškovojo mūsų veteranė Ela Pavinskienė. Taip pat tris bronzos medalius iškovojo jaunė Ekaterina Gamper, du - jaunis Artiom Perepelica. Dar trys medalius jaunieji plaukikai iškovojo estafetėse su kitų šalių plaukikais - Ekaterina Gamper vieną aukso ir vieną sidabro, o Artiom Perepelica - vieną sidabro.

Du Europos pirmenybių aukso medalius iškovojo badmintonininkas Alanas Plavinas. Vieną individualiai ir vieną kartu su Estijos badmintonininku Semionu Bremeriu.

Sunkus yra mūsų mini futbolo komandos kelias. Žaidynėse dalyvauja 15 šalių futbolo komandos. Jos suskirstytos į 4 pogrupius. Pogrupyje mūsų komanda (treneris Gercas Zakas, komandos vadovas Matvejus Fismanas, kapitonas Arturas Sobolis), laimėjo prieš Olandijos komandą 6:3, prieš Turkijos 7;3 ir sužaidė lygiosiomis 3:3 su Ispanijos makabiečiais. Lietuvos atstovai iškovojo pirmą vietą pogrupyje. Ketvirtfinalyje rungtyniaus su pajėgia Izraelio komanda.

Lauko tenisininkė Valentina Finkelšteinienė, laimėjusi mačius prieš pajėgias JAV ir Vokietijos lauko tenisininkes, pateko į pusfinalį ir kovos dėl makabiados medalių.

Pirmadienį savo dalyvavimą makabiadoje pradeda pajėgi jauna stalo tenisininkė Vanesa Razinskytė, iš kurios mes tikimės labai gero rezultato.

Atgal