VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 25. "Darbiečiai" apskundė I. Degutienę VRK

Darbo partija kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl viešojoje erdvėje paskleistos informacijos apie Seimo Pirmininkės konservatorės Irenos Degutienės vykdytą galimą rinkėjų papirkinėjimą.

Pasak "darbiečių", internete plačiai paviešintas įvykis, kai Seimo Pirmininkė, atsakydama į Klaipėdos ir Klaipėdos rajono pensininkų organizacijos kreipimąsi, padovanojo jiems bilietus į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklius, kurie vyko iki pirmojo Seimo rinkimų turo ir prieš antrąjį. Darbo partijos rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys įsitikinęs, kad tai yra akivaizdaus rinkėjų papirkimo pavyzdys.

"Neabejoju, kad tai yra šiurkštus rinkimų tvarkos pažeidimas ir VRK turi imtis visų įmanomų priemonių, kad šis įvykis būtų kuo skubiau ištirtas. Manau, kad toks rinkėjų papirkimas galėjo paveikti rinkimų rezultatus, nes VRK duomenimis, pirmojo Seimo rinkimų turo metu vienoje Klaipėdos apygardoje I. Degutienė surinko daugiau reitingo balsų net už konservatorių partijos pirmininką Andrių Kubilių", - sako V. Gapšys.

Seimo nario žiniomis, vieno bilieto kaina į Klaipėdos muzikinio teatro spektaklius svyruoja nuo 23 iki 37 litų.

Atgal