VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 24. D. Grybauskaitė: dėl rinkimų pažeidimų gali būti kvestionuojami visų rinkimų rezultatai

Jeigu pažeidimų Seimo rinkimų metu bus per daug, gali būti kvestionuojami visų rinkimų rezultatai, ir neskaidriai pirmame ture pasirodžiusios partijos tai turi suprasti, Prezidentūros išplatintame vaizdo įraše sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri jau iš anksto balsavo antrajame Seimo rinkimų ture.

"Dabar labai daug ikiteisminių tyrimų. Jeigu bus pernelyg daug pažeidimų, tai iš tiesų turėsime kvestionuoti visų rinkimų rezultatus. Ir ypač tos partijos, kurios pirmame ture pasirodo labai įtartinai ir neskaidriai, turėtų tai turėti galvoje", - sako Prezidentė vaizdo įraše, nufilmuotame trečiadienį, iš karto po to, kai valstybės vadovė balsavo.

"Ypač tos partijos, kurios pirmame ture pasirodo labai įtartinai ir neskaidriai, turėtų tai turėti galvoje", - vaizdo įraše perspėja Prezidentė.

D. Grybauskaitė taip pat pažymi dėl rinkimų pažeidimų turinti galimybę kreiptis į Konstitucinį Teismą.

"Aš turiu konstitucinę teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą, jei matysime, kad tokių pažeidimų yra daug" , - teigė valstybės vadovė.

Pirmajame Seimo rinkimų ture Prezidentė balsavo Seimo rinkimų dieną ir prieš tai apie savo balsavimo laiką išplatino pranešimą žiniasklaidai. Dabar ji pasielgė kitaip - balsavo iš anksto, o žiniasklaidai apie tai pranešta nebuvo.

"Antrasis rinkimų turas yra ne mažiau svarbus negu pirmasis. Esame išrinkę dar tik pusę Seimo. Reikia iki galo atlikti savo pareigą. Kiekvienas turime atsakingai atiduoti savo balsą. Tiems, kas negali prie balsadėžių ateiti sekmadienį, yra kitų galimybių išreikšti savo valią. Viena jų pasinaudojau ir aš", - trečiadienį išplatintame Prezidentūros pranešime cituojama Prezidentė.

Prezidentė balsuoja Antakalnio rinkimų apygardoje, kurioje į antrąjį turą pateko Premjeras, konservatorių lyderis Andrius Kubilius ir "Drąsos kelio" atstovė Aurelija Stancikienė.

Pirmajame rate D. Grybauskaitė sakė balsavusi už tuos, kurie "tinka ir prie širdies". Šalies vadovė pirmojo Seimo rinkimų turo dieną teigė, kad daugiau atskleisti negali, nes bus apkaltinta agitacija.

Atgal