VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 18. Pradėjo veikti specialus rinkimų pažeidimų telefonas

Nerimstant aistroms ir protestams dėl Seimo rinkimų pažeidimų ketvirtą dieną po pačių rinkimų pradėjo veikti specialus telefonas, kuriuo tiesiogiai Policijos departamentui galima pranešti apie rinkimų pažeidimus. Taip jau sutapo, kad ketvirtadienį Premjeras Andrius Kubilius aptarti rinkimų pažeidimų priima Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką Zenoną Vaigauską, policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį ir generalinį prokurorą Darių Valį.

Visi likusieji tuo metu gali visą parą telefonu (8 5) 272 5372 Policijos departamentui pranešti apie pažeidimus, susijusius su Seimo rinkimais.

Pareigūnai prašo pranešti apie rinkėjų papirkimus, neteisėtus rinkėjų vežimo atvejus, rinkimų dokumentų klastojimus ar pan. Specialus telefonas veiks visą spalio mėnesį, kol pasibaigs antrasis Seimo rinkimų turas.

Šiuo telefonu galima pranešti ir apie pareigūnų veiksmus, jų netinkamą reagavimą į gautą informaciją, kitą, su rinkimais susijusią aktualią informaciją.

Policija atkreipia dėmesį, kad bet kokia informacija nuolat priimama ir bendruoju pagalbos tel. 112. Specialų telefono numerį 1855 turi ir Vyriausioji rinkimų komisija.

Atgal