VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 16. Raginama kuo greičiau išsiaiškinti galimus rinkimų pažeidimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kartu su teisėsaugos institucijomis turėtų kuo greičiau išsiaiškinti galimus rinkimų pažeidimus, teigia Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė, pabrėždamas, kad Prezidentei skaidri politinė sistema yra vienas iš rinkimų prioritetų.

Šalies vadovės atstovas pabrėžia, kad negalima nereaguoti į pasirodžiusią informaciją apie galimus rinkėjų papirkimus.

"Vyriausioji rinkimų komisija kartu su kontroliuojančiomis institucijomis, ikiteisminio tyrimo institucijomis, turėtų parodyti iniciatyvą kuo greičiau ir principingiau išsiaiškinti, kad apskritai "ant rinkimų", "ant rinkimų rezultatų" nekristų joks šešėlis, į visus klausimus visuomenei būtų atsakyta", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė jis.

M. Lingė dėstė, kad pažeidimai nėra tolygūs, o pavojingiausi tie, už kuriuos gresia baudžiamoji atsakomybė. Į šiuos pažeidimus esą ir turėtų būti labiausiai koncentruojamasi.

Kalbėdamas apie balsų pirkimą, Prezidentės patarėjas klausė, ar tai priimtina visoms politinėms jėgoms ir ar nereikėtų imtis teisinių priemonių sureguliuoti procesą taip, kad tokios rinkėjų papirkinėjimo schemos taptų neįmanomos.

"Šiaip bendrai žiūrint, tikrai negali likti nė menkiausios abejonės dėl išrinktų tautos atstovų teisėtumo. Šiuo metu pačios partijos ir politikai savo ruožtu turėtų būti suinteresuoti išsklaidyti visas kylančias abejones, būti pasirengusios bendradarbiauti su tiriančiomis institucijomis ir parodyti savo gerą valią", - ragino D. Grybauskaitės patarėjas vidaus politikos klausimais.

Naujausiais patikslintais duomenimis, policija yra gavusi 261 pranešimą apie galimus rinkimų pažeidimus, pradėti 13 ikiteisminių tyrimų.

Daugiausiai nusiskundimų yra susijusių su Darbo partija.

Atgal