VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 15. Vienmandatėje į Seimą išrinkti A. Butkevičius, V. Baltraitienė ir Talmontas, kitiems - pakartotinis balsavimas

Trims kandidatams pastaroji Seimo rinkimų kampanija buvo sėkminga - vienmandatėse apygardose, preliminariais duomenimis, jie išrinkti naujos kadencijos Seimo nariais jau pirmajame rinkimų ture.

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius Vilkaviškio apygardoje nugalėjo surinkęs 66,03 proc. rinkėjų balsų.

Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė laimėjo Kėdainių apygardoje. Ją palaikė 55,16 proc. rinkėjų.

Lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas Vilniaus-Šalčininkų apygardoje surinko 61,31 proc. rinkėjų balsų.

Per 2008-ųjų Seimo rinkimus vienmandatėse apygardose pirmajame ture taip pat buvo išrinkti trys parlamentarai. Vienas jų - A. Butkevičius, taip pat Vilkaviškio rinkimų apygardoje.

Kaip numato Seimo rinkimų įstatymas, vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų ir tas kandidatas gavo daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 procentų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip penktadalį visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo daugiau kaip du kandidatai ir Seimo narys nebuvo išrinktas, po dviejų savaičių rengiamas pakartotinis balsavimas. Jame dalyvaus du kandidatai, gavę daugiausia balsų.

Atgal