VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

10 15. Atotrūkis tarp darbiečių ir socialdemokratų mažėja

Darbo partija kol kas išlaiko lyderio poziciją preliminariame Seimo rinkimų rezultatų sąraše, tačiau atotrūkis tarp jos ir Socialdemokratų partijos sparčiai mažėja.

Darbiečių "kraitis" Vyriausiąją rinkimų komisiją pasiekus rezultatams iš 1533 rinkimų apylinkių, yra 21,98 proc. rinkėjų balsų. Socialdemokratų - 19,34 proc.

Tretieji sąraše - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, sulaukę 13,37 proc. balsavusių rinkėjų palaikymo.

Partija Tvarka ir teisingumas uždirbo 8,24 proc. rinkėjų balsų.

"Drąsos kelias" - 7,07 proc.

Liberalų sąjūdį palaikė 6,82 proc. rėmėjų.

Lietuvos lenkų rinkimų akciją - 5,90 proc.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 4,73 proc. šiek tiek smuktelėjo žemiau 5 proc. ribos, už kurios nebegalima tikėtis dalyvauti Seimo mandatų dalybose.

Kitos partijos pagal šiuos preliminarius Seimo rinkimų rezultatus mandatų dalybose nedalyvautų, nes nesurinktų Seimo rinkimų įstatymu reikalaujamų 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Pagal skaičiavimus iš 1533 rinkimų apylinkių, keturios partijos - Liberalų ir centro sąjunga, Krikščionių partija, partija "Sąjunga Taip" ir Socialistinis liaudies frontas kol kas surenka 2-1 proc. rinkėjų balsų.

Kitos partijos - Nacionalinis susivienijimas "Už Lietuvą Lietuvoje", partija "Jaunoji Lietuva", Demokratinė darbo ir vienybės partija, Respublikonų partija, Emigrantų partija ir Lietuvos žmonių partija - kol kas nesurenka ir 1 proc. rinkėjų balsų.

Atgal