VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

02 13. „Einame kurti“, - sako būsimasis Vilnijos krašto politikas Robertas Duchnevič

Mantas Šaltenis

Nuo Vilniaus Nemenčinę, kaip sakoma,  ranka pasiekti gali. 20 km - ir tu jau  Nemenčinėje, kurios vardas  kilęs nuo  Nemenčios upės (dešinysis Neries  intakas), tekančios pro Nemenčinę ir miesto vakaruose papildančios  Neries vandenis. 2011 metų gyventojų surašymo duomenimis, šiame pušų sakais kvepiančiame mieste gyveno 5054 gyventojai: daugiausiai lenkai, mažiau lietuvių, rusų, baltarusių, ukrainiečių ir kitų tautybių.

Robertas prieš prasidedant jaunimiečių posėdžiui

Čia tik ką prasidėjus Nepriklausomybei 1991 m. ir gimė būsimasis galbūt Vilniaus rajono tarybos narys Robertas Duchnevič, baigęs vietinę Konstanto Parčevskio gimnaziją, pasirinko studijas Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete ir įgijo teisininko specialybę, dabar sėkmingai tęsia magistantūros studijas toje pačioje aukštojoje.

Tokia jauno žmogaus, būsimojo politiko biografija.

Įsiliejęs į socialdemokratų gretas, Robertas subūrė stiprią jaunimo grupę (jis yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys), kuri ne žodžiais, o darbais jau garsėja.  Matydamas, kad aplinkui gyvenantys reikalingi paramos, vėlgi ne žodinės, jis kartu su Nemenčinės jaunimu organizavo Gerumo akciją. Ne vienas miesto gyventojas sušildytas rūbais, apavu, pamaitintas. O visai neseniai, per Vėlines, jaunų rankų šiluma sušildyti niekieno nelankomi  apleisti kapai, žvakelių liepsnelės nušvito ant jų kauburėlių.

Ką dar nuveiktų jaunas politikas būdamas Vilniaus rajono taryboje (reikia pasakyti, kad jau dabar yra surinkęs daugiausiai balsų). Pasak jo, siektų tautinės darnos  ir toliau burtų jaunimą, nes jauna mintis ypač reikalinga rajono taryboje. Visa tai galima būtų  įvardinti pora žodžių: daryti viską, kad kitiems būtų gera, nes anot italų dailininko, architekto, poeto B.Mikelandželo: „darydami  gera geram žmogui, darome jį dar geresnį...“

Jo - Roberto Duchnevič (viduryje) - konsultacijos visada svarios ir reikalingos (posėdis Seime)

Jis į rinkimus eina su šūkiu: „Kurkime klestintį Vilniaus rajoną kartu!“. Klestintis bus, jeigu atsiras daugiau darbo vietų, jeigu jaunimas nesiverš skalsesnio duonos kąsnio ieškodamas į užsienius, jeigu sudarysime puikias sąlygas čia gyvenančių tautinių mažumų saviraiškai. Visa tai galima padaryti, pasak Roberto, jei kiekviena šeima bus socialiai saugi, o vaikai galės lankyti darželį ir mokykloje  atrasti save kaip asmenybę. Jeigu bus išnaudojamos visos ES ir valstybės teikiamos paramos - atgis infrastruktūra. O pagaliau, jei suprasime, kad yra žmonių, kurie manipuliuoja mūsų jausmais, pasakysime nebijodami jiems tvirtą  „NE“: pradėsime kurti naują Vilnijos krašto ateitį“.

Turėdamas solidžią bendravimo  su žmonėmis patirtį (dirbęs draudimo ir logistikos kompanijose), jis mano, kad politikui menas bendrauti, žinoti, ko reikia vienam ir  kiekvienam, atveria kelius užsibrėžtiems siekiams įgyvendinti.

Atgal