VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Rinkimai

05 05. Visi Lietuvos skautai balsuos už dabartinę Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę

Ričardas Simonaitis

LSS tunto “Valdovų rūmai” tuntininkas

Nei kandidatas Z.Balčytis, nei B.Ropė, nei V.Tomaševskis, kuris bando žaisti lenkų korta, nei A.Zuokas, kuris bando žaisti visuomenės jausmais, teikdamas jai tam tikro pobūdžio pramogas, šalies vadovu negalės tapti. A.Zuokas praeityje darbavęsis žurnalistinėje sferoje vis bando sujaukti žmonių protus melagingai girdamasis. Deja, žmonės mato, kad ekonomikos sritį mažai pažįsta. Jo vadovaujama Vilniaus miesto savivaldybė negali išbristi iš milijardinės skolos. Vilniečiai mėnesiais negaudami atlyginimų priversti skursti. Ar mes norėsime, kad A.Zuokas paskandintų skolose ir visą Lietuvą?

Apie A.Paulauską, kurio reklaminiai klipai propaguoja jį kaip sugebantį suprasti darbo žmones, mokantį bendrauti su darbo liaudimi yra, manau, tik reklaminiai triukai. Gyvenime žmonės jį pažįsta kitokį. Jo garsus šūkis “Mes nusipelnėme gyventi geriau” irgi, pasirodė esąs tik reklaminis triukas. Ar buvo kas nors padaryta žmonėms gero, kuriais jis taip rūpinosi? Kai buvo išrinktas į Seimą ir tapo Seimo pirmininku, o vėliau dar buvo laikinai paskirtas eiti ir prezidento pareigas, jam mažiausiai rūpėjo žmonių gyvenimas. Tačiau jo paties gyvenimas tikrai pagerėjo. Jis iš paprasto kaimiečio sugebėjo prisiteisti net visą pusmetrį žemės gabalėlį prie savo dvaro Tarandėje. Taigi, ar toks žmogus,tapęs prezidentu, nenorės prie savo dvaro prisijungti dar porą metrų iš to paties kaimiečio, kurio “gyvenimas” jam taip rūpi? O jo reklaminiuose klipuose aiškiai matome norą savo gyvenimą sieti su sovietmečiu. Ar tai ne šiurpą keliantis reiškinys. Kas gi norėtų grįžti į sovietinį gyvenimo būdą. Šiandien esame laisvi , laisvai galime rinktis savo gyvenimo būdą. Laisvi esame pasirinkti su kuo norime bendrauti. Manau, kad dėl šių priežasčių A.Paulauskas irgi neturi jokių šansų laimėti prezidento rinkimuose.

O štai dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė yra vienintelė nesusitepusi nei praeityje nei per savo penkerių metų prezidentavimo kadenciją. Ji vienintelė iš visų valdžios struktūrose dirbančių valdininkų susimažino savo, kaip prezidentės atlyginimą. Tai sudarė ne vieną milijoną litų. Jos dėka valstybėje pagerėjo ekonominiai rodikliai, sumažėjo korupcija. Ko nepasakysi apie mūsų ministrus, seimūnus ir teisėjus, kurie atlyginimus keliais tūkstančiais litų pasididino savavališkai. Kas jiems leido tai daryti, kas suteikė tokią teisę? Juk referendumo tuo klausimu nebuvo. Tačiau mes ,piliečiai, suprantame, kad ši teisė yra jų Nesąžiningumas. Pasididinę sau atlyginimus jie labai nuskurdino visus Lietuvos piliečius. Žmonės negalėdami prasimaitinti Lietuvoje bėga iš jos šimtais tūkstančiais . Valdininkams į tai tik nusispjaut. Prezidentė šiuo atžvilgiu turi kitą poziciją. Ji su visais dalinasi visu tuo kuo visi esame turtingi. Ji net dovanų nepriima dykai. Už viską susimoka, sakydama, jūs dirbate ir aš dirbu, todėl kiekvienas mūsų turi gauti atlyginimą už savo darbą. Ji su visa tauta. Todėl ir žmonių pasitikėjimą turi tvirtą. Ji parodė kelią kaip kovoti su oligarchais, įvardijo kas užsiima korupcija. Juos įveikti yra tik laiko klausimas. Manau, kad ji yra tinkamiausia kandidatė į antrą kadenciją. Mes skautai, manome, kad ji stebėtinai lengvai laimės rinkimus jau pirmame rate. Tautai tai būtų gera dovana. Tada nereikėtų rengti antrojo turo. Lietuva sutaupytų labai daug milijonų litų, kuriuos reikėtų imti iš mūsų pačių kišenės. Žmonės, manau, tikrai nenorės be reikalo švaistyti pinigų, puikiai žinant, kad kiti kandidatai yra visiškai nepajėgūs vadovauti Lietuvos valstybei.

Šiek tiek daugiau šansų už kitus kandidatus gali turėti N.Puteikis. Jo logiškas mąstymas, sugebėjimas matyti blogį ir drąsiai sakyti tiesą apie blogai dirbantį Seimą, pasakyti kokie nesąžiningi yra vyriausybės nariai, kokia korumpuota yra teisėsaugą, yra labai reikšmingi dalykai. Tačiau jam dar trūksta patirties visoje šioje politinėje raizgalinėje. Gaila būtų jį sudeginti prieš laiką. Save jis galėtų realizuoti kituose rinkimuose. Kadangi jis yra ne tik tikras Lietuvos valstybingumo patriotas, ir būdamas visada teisus savo pažiūrose jis yra vienas iš taip vadinamų paradoksaliai sąžiningų Lietuvos piliečių, todėl yra labai gerbtinas. D.Grybauskaitės komandoje galėtų dirbti labai geru patarėju.

Lietuvos skautai, kadangi yra nusiteikę irgi pakankamai patriotiškai, žada balsuoti tik už dabartinę Lietuvos Prezidentę. Esame įsitikinę, kad jos gebėjimai valdyti šalį duos gerų rezultatų visiems Lietuvos piliečiams. Skautai už ją balsuos šimtu procentu. Tepadeda jai Dievas ir tauta.

Atgal